אופן הכנה:
- הקציצות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד שהוא רך. מניחים בקערה לצינון. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- הציר: מסדרים בסיר רחב את מרכיביו, כך שהאדרות והראש בתחתית ומעליהן הגזר והבצל. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה. מכבים את האש, מסננים את הציר לסיר אחר. שומרים את הגזר להגשה וזורקים את הבצל והעצמות.
- יוצרים קציצות אובליות אחידות (במשקל 100-80 גרם כל אחת) מתערובת הדג שציננו.
- מניחים את הקציצות בסיר עם הציר החם ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה. הופכים את הקציצות לצד שני אחרי רבע שעה של בישול.
- מוציאים את הקציצות המוכנות לכלי הגשה חצי עמוק ומצננים לטמפרטורת החדר. אפשר לצקת מעל את הציר שנותר ולקשט בגזרים ששמרנו. מעבירים למקרר לשעתיים או עד שהציר מתקשה.
- החזרת: מערבבים יחד את המרכיבים ומגישים לצד הקציצות.