אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
20
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
1
כפית
שמן
1
יחידה
בצל, קצוץ דק מאוד
750
גרם
דג לבן טחון ללא עור ועצמות (מבקשים לארוז את האידרות בנפרד)
1
יחידה
ביצה M
1
יחידה
ביצה קשה M, מגורדת
1/2
כוס
קמח מצה
1
כפית
סוכר
2
כפיות
מלח
1/2 1
כפיות
פלפל שחור טחון
לציר:
3-2
יחידות
אידרות של דג
2
יחידות
גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
1
יחידות
בצל פרוס
1
כפית
גדושה מלח
1
כפית
פלפל שחור
1/2
כפית
סוכר
לחזרת:
1
יחידה
סלק בינוני מבושל, קלוף ומגורד דק בפומפייה
1
כף
רכז רימונים
1
כף
סוכר חום
1
כפית
מלח
2
כפות
גדושות חזרת מגורדת בפומפייה (או כפית משחת וואסבי)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. הקציצות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד שהוא רך. מניחים בקערה לצינון. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים במשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  2. הציר: מסדרים בסיר רחב את מרכיביו, כך שהאדרות והראש בתחתית ומעליהן הגזר והבצל. מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה. מכבים את האש, מסננים את הציר לסיר אחר. שומרים את הגזר להגשה וזורקים את הבצל והעצמות.
  3. יוצרים קציצות אובליות אחידות (במשקל 100-80 גרם כל אחת) מתערובת הדג שציננו.
  4. מניחים את הקציצות בסיר עם הציר החם ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה. הופכים את הקציצות לצד שני אחרי רבע שעה של בישול.
  5. מוציאים את הקציצות המוכנות לכלי הגשה חצי עמוק ומצננים לטמפרטורת החדר. אפשר לצקת מעל את הציר שנותר ולקשט בגזרים ששמרנו. מעבירים למקרר לשעתיים או עד שהציר מתקשה.
  6. החזרת: מערבבים יחד את המרכיבים ומגישים לצד הקציצות.