![סלמון חרדל ודבש](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2024/04/20/HJx5rDUW110/HJx5rDUW110_0_809_2228_1339_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
רכיבים:
1
בצל סגול
כבוש ברוטב
אורז
פרוסות מלפפון
חתיכות של סלמון צלוי
אפשר להוסיף גם אבוקדו ואדממה
רוטב:
1
כף
רוטב דגים תאילנדי
3
כפות מיץ לימון
או ליים
2
כפיות
דבש
צ׳ילי אדום לפי הטעם
1
שן שום פרוסה
קצת ג’ינג’ר מגורר
3
כפות
מים
:רשימת קניות עבור המתכון
איך להכין צלחת אסייתית מרעננת? מתכון מהיר
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/skfk5irf0אופן ההכנה:
1. מכינים רוטב קודם כל, שעשוי מ-1 כף רוטב דגים תאילנדי, 3 כפות מיץ לימון או ליים, 2 כפיות דבש, צ׳ילי אדום לפי הטעם, 1 שן שום פרוסה, קצת ג’ינג’ר מגורר ו-3 כפות מים.
2. פורסים בצל סגול אחד ושמים את הפרוסות בתוך הרוטב ל-10 דקות. מוציאים ושומרים את הרוטב.
3. מסדרים בצלחת אורז לבן, פרוסות מלפפון, חתיכות של סלמון צלוי ואת הבצל הכבוש. אפשר להוסיף גם אבוקדו ואדממה.
4. יוצקים את הרוטב מעל הכול.