מצות אביב פסח
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
6
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
יח'
מצות
4
יח'
תפוחי אדמה בינוניים
2
יח'
בצלים
2
יח'
ביצים
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מבשלים אותם במים עד לריכוך מלא, מסננים, מועכים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  2. חותכים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה, ומערבבים.
  3. ממלאים את המצות - מרטיבים את המצות ומניחים לייבוש במגבת לכ-15 דקות. חותכים כל מצה באמצע (לצורת מלבן), מניחים מן המילוי באמצע ומגלגלים בזהירות כדי לא לשבור את המצה.
  4. טובלים את המצה בביצים הטרופות, ומטגנים בשמן.
המתכון באדיבות "מצות אביב"