מתכונים חסה ובצל סגול ממולאים באורז ובשר
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
630 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
24
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לירקות:
2
יחידות
בצלים סגולים גדולים, מושרים במים רותחים ומפורקים לעלים
2
יחידות
ראשי חסה, מפורקים לעלים ומושרים במים רותחים 3 דקות
2
יחידות
סלקים שטופים וקלופים
למלית:
2
כוסות
אורז, שטוף ומושרה כשעה במים קרים ומסונן היטב
500
גרם
בשר בקר טחון
2
פרוסות
לימון כבוש, קצוצות
6
יחידות
שיני שום, קצוצות
1/2
כוס
עלי נענע, קצוצים
1/2
כוס
שמיר טרי, קצוץ
2
כפיות
זוטה לבנה יבשה (לא חייבים)
4
כפות
רסק עגבניות
2
כפות
מלח גס
1
כפית
פלפל שחור גרוס
1
כפית
צ'ילי גרוס
1/8
כפית
מלח לימון
1/2 1
כפיות
סוכר
1/4
כוס
שמן
לרוטב:
5-4
כוסות
מים
1
כפית
מלח גס
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כפית
צ'ילי גרוס
1/2
כפית
זוטה לבנה יבשה
1/2
כפית
סוכר
קורט
מלח לימון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הירקות - עושים חתך עד למרכז הבצלים (כך שיוצאת צורה הדומה לפקמן), מבשלים את הבצלים כמה דקות במים רותחים, מצננים ומפרקים לשכבות
  2. מפרקים את החסות לעלים ומשרים אותם 3 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים בצד. פורסים את הסלקים לפרוסות.
  3. המלית - מערבבים את מרכיבי המלית ומניחים בצד. ממלאים את עלי החסה ואת הבצלים במלית. מרפדים תחתית סיר שניתן להכניס לתנור, בפרוסות הסלק ועליהם את הממולאים שהכנו.
  4. הרוטב - מערבבים את מרכיביו ויוצקים על הממולאים. מביאים לרתיחה ומבשלים 5-4 שעות על להבה קטנה. לחלופין, אחרי שהרוטב רותח, מכסים היטב ואופים בתחתית התנור 5-4 שעות על 125 מעלות.