פסטה פיצ'י ברוטב קצ'ו א פפה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
70 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
פסטה:
200
גרם
קמח לבן
100
מ"ל
מים
2
כפות
שמן זית
1/2
כפית
מלח
רוטב:
200
גרם
גבינת פיקורינו
2/3
כפית
פלפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית שמים קמח, מים, שמן זית ומלח ולשים עד שנוצר בצק חלק. מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 30 דקות.
2. חותכים את הבצק לחתיכות בגודל 5-4 ס"מ ומרדדים לרצועה דקה. ממש כמו כשיוצרים נחשים מפלסטלינה. בשלב הזה אפשר לקרוא לילדים לעזור לכם. אם הרצועות שנוצרו ארוכות לכם מדי, אפשר כמובן לחתוך לכל אורך שאוהבים.
3. בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים כפית מלח.
4. כשהמים רותחים מוסיפים את רצועות הבצק ומבשלים 8-5 דקות, תלוי בעובי שלהן. ממליצה לכם לטעום שזה במרקם שאתם אוהבים.
5. בינתיים קולים בסיר סוטאז' רחב את הפלפל השחור במשך 3-2 דקות ומוסיפים מצקת ממי בישול הפסטה.
6. מגרדים פנימה, על החלק הדק בפומפייה, מחצית מכמות הגבינה ומערבבים עד שהגבינה נמסה.
7. מוסיפים את הפסטה הרכה לרוטב, מתבלים במעט מלח ומערבבים יחד במחבת עד שהפסטה שותה את רוב הרוטב. מגישים עם עוד גבינה מגורדת מעל. למי שאוהב, ניתן להוסיף לרוטב מעט חמאה.