חומוס אבוקדו
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200 גר'
גרגירי חומוס
מבושלים + מי הבישול
3-4
כפות
טחינה גולמית
1
אבוקדו
בשל ורך
1/2
צרור
כוסברה טרייה
2
לימונים
סחוטים למיץ
1/2
עגבנייה
קצוצה
1/2
בצל סגול
קצוץ
1/2
חלפיניו
או פלפל ירוק חריף אחר, פרוסים
מלח לפי הטעם
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בבלנדר או במעבד מזון חזק שמים את מחצית כמות גרגרי החומוס ומחצית מי הבישול, את האבוקדו, הטחינה הגולמית (כמה שאוהבים), את הכוסברה, מיץ מלימון אחד והמלח. טוחנים במשך כמה דקות עד לקבלת ממרח חומוס ירוק וסמיך כמו שאנחנו מכירים ואוהבים, מניחים במקרר עד להגשה.
  2. את המחצית השנייה של גרגרי החומוס מבשלים במי הבישול במשך רבע שעה עם מיץ הלימון הנותר ומעט מלח, עד לריכוך קל.
  3. להגשה - מורחים 4 כפות נדיבות של חומוס האבוקדו על צלחת רחבה עם שוליים בצורה מעגלית ומשאירים מקום במרכז. מפזרים את גרגירי החומוס המבושלים, את העגבנייה, הבצל ופרוסות החלפיניו ושופכים שמן זית בנדיבות מעל הכול. אפשר לאכול עם פיתה טרייה או פיתה קריספית. מומלץ לאכול עם נאצ'וס תירס איכותיים.
נועם כרמון הוא שף שמתמחה במטבח המקסיקני הטבעוני