לא טורפים מספיק את הביצים
בשביל חביתה תפוחה צריך לטרוף היטב את הביצים. אפשר לעשות את זה במזלג, אבל לא לחפף ולהמשיך לטרוף עד שיש בועות יפות למעלה. בתהליך הטריפה נכנס אוויר ובין היתר גם זה מה שגורם לחביתה להיות תפוחה ואוורירית.
שורפים את התחתית
נקדים ונגיד שאנחנו זוכרים שעל טעם ועל ריח לא מתווכים לעולם, וכל אחד יאהב את החביתה שלו איך שבא לו. אבל - חביתה אמיתית לא אמורה להיות שרופה בתחתית, היא אמורה להיות רכה ונימוחה וללא "קליפה" שרופה. הדרך הכי טובה לא לשרוף את התחתית של החביתה היא פשוט לעמוד ליד המחבת ולטגן את החביתה שלכם על להבנה בינונית-נמוכה. ברגע שאתם רואים שאפשר להפוך (כשהתחתית עשויה ונוזל הביצה התבשל כמעט לגמרי), תהפכו. ברוב המקרים תוכלו בשלב הזה לכבות את הלהבה, והמעט שעוד צריך להתבשל, יתבשל מחום המחבת.
בוחרים מחבת לא נכונה
חביתה אפשר להכין בכל מחבת - רק לא במחבת משומשת מדי ושרוטה, כי אחרת החביתה שלכם תידבק לתחתית המחבת, וזה מתכון בטוח להרוס את הארוחה שלכם או להפוך את החביתה לביצה מקושקשת. המחבת הכי טובה להכנת חביתה היא מחבת טפלון נון סטיק.
לא משתמשים בשמן שמוסיף טעם
נכון ששימון המחבת הכרחי ברוב המקרים בשביל טיגון טוב (ראו סעיף קודם), אבל לא רק: שימון המחבת תורם גם לטעם. שמן בישול רגיל, למשל, לא יתרום כלום כי בדרך כלל טעמו ניטרלי, אבל שמן זית יעניק טעם לחביתה וכך גם חמאה (אם בחרתם לטגן את החביתה שלכם בחמאה, עליכם לשמור על כלל אחד אבל קריטי – לא לשרוף את החמאה. חמאה חומה תעניק טעם אגוזי ונוכח לחביתה, וחמאה שרופה תהרוס אותה לגמרי). למי שרוצה לשדרג את החביתה שלו ולקחת אותה רמה אחת למעלה, אנחנו מציעים לא לצמצם את השומן לשמן ולחמאה אלא לפתוח את הראש גם לסוגים נוספים של שומן, כמו שומן מן החי (שומן בקר, שומן טלה, שומן חזיר), שיעניק רובד נוסף של טעם לחביתה.
מוותרים על היצירתיות
נתחיל מהסוף – חביתה לא אמורה להיות יצירתית, כי ברוב המוחלט של המקרים חביתה היא באמת רק חביתה, אבל אפשר בקלות רבה – לפעמים גם בתוספת של חומר גלם אחד בלבד - להקפיץ את החביתה לשמיים. אתם יכולים להוסיף בצל מטוגן, גבינה מגוררת, לגרר מלמעלה אבן יוגורט או להוסיף נקניק. לרוב, חביתה תהיה המנה העיקרית בארוחת הבוקר או הערב שלכם, אז ככזאת שווה להשקיע בה עוד קצת, בשביל שהיא תהפוך למושלמת.