אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מערבבים את כל החומרים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת מרקם אחיד. מקררים את הבצק במקרר למשך שעה. מרדדים ומהדקים את הבצק לתבנית פאי, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהפאי כולו בגוון זהוב.
- מכינים את מלית הפרג - מביאים את החלב לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג, ומערבבים היטב עד שהחלב נספג בו. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הדבש, האגוזים, הצימוקים, גרידת התפוז ותמצית הווניל ונחמאה. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהמסה הופכת לסמיכה, ומקררים לטמפרטורת החדר. לאחר שהמלית הצטננה לטמפרטורת החדר, משטחים אותה בעזרת פלטה או מרית על תחתית הפאי, שהצטננה גם היא.
- מכינים את הגנאש - שמים את קוביות השוקולד בקערה, ואת השמנת יוצקים לקלחת על להבה קטנה ומבשלים עד לרתיחה קלה. יוצקים את השמנת על השוקולד המריר שבקערה, וממתינים כדקה. מערבבים היטב את התערובת בעזרת מטרפה עד לקבלת מסה חלקה. מוסיפים את החמאה, וממשיכים לערבב עד לקבלת גנאש הומוגני.
- מצננים את הגנאש לטמפרטורת החדר (הקפידו שלא יתקרר מדי ויישאר נוזלי), ויוצקים את הגנאש על מלית הפרג.
- מטלטלים קלות את הפאי כשהוא מונח על משטח העבודה, בכדי שהגנאש ישטח עליו בצורה אחידה ומעבירים לקירור של 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
טיפים:
- להעשרת הפאי, אפשר לקלות מעט אגוזי קשיו, פקאן או לוז ולפזר אותם בין שכבת הפרג לשכבת הגנאש.
- אפשר לקשט את הפאי במעט פרג שלם מעל הגנאש.
- אם אתם מעדיפים שוקולד חלב על פני מריר, אפשר להמיר עד חצי מכמות השוקולד המריר בשוקולד חלב באותו היחס.