אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לכרובית:
2
יחידות
כרוביות מפורקות לפרחים
3
כפות
שמן זית
לרוטב:
1/2
כוס
רוטב בטעם דגים, טבעוני
1/4
כוס
מים
2
כפות
חומץ אורז
מיץ מלימון אחד
1/4
כוס
סוכר
1
יחידה
שן שום, כתושה
3-1
יחידות
פלפלי צ'ילי פרוסים דק (תלוי כמה חריף רוצים)
לקישוט (לא חייבים):
1
כוס
עלי כוסברה
מעט
שמן לטיגון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. הכרובית: מערבבים בקערה את פרחי הכרובית עם השמן עד לציפוי אחיד, ומסדרים בתבנית בשכבה אחידה. אופים בתנור כ-30 דקות עד שאפשר לראות נקודות כהות על הכרובית והיא מתרככת.
  3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה ומניחים בצד. מערבבים מדי פעם עד להמסת הסוכר.
  4. הקישוט: במחבת קטנה מחממים שמן לטיגון בגובה של כ-2 ס"מ. כשהשמן חם, מכניסים בזהירות את עלי הכוסברה לשניות ספורות. מוציאים לנייר סופג כאשר העלים הופכים לפריכים, לפני שהם משנים את צבעם.
  5. מסדרים את פרחי הכרובית על צלחת ההגשה ומטפטפים עליהם את הרוטב. מפזרים מעל גם את עלי הכוסברה הפריכים. מגישים בטמפרטורת החדר.
*גם את הרוטב וגם את הכרובית אפשר להכין מראש ולשמור בצד. את הרוטב יש לשמור במקרר.