עוגות בחושות
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (לתבנית בקוטר 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש-קייק):
לעוגה :
350
גרם
קמח (½2 כוסות)
2
כפיות
אבקת אפייה
1
כפית
גדושה סודה לשתייה
1
כוס
סוכר
קורט קינמון
4
יח'
ביצים גדולות
350
גרם
דבש
150
מ"ל
שמן קנולה (⅔ כוס)
200
מ"ל
בירה שחורה (¾ כוס)
2
יח'
תפוחי גרנד סמית גדולים קלופים ומגוררים, סחוטים היטב
לקישוט:
100
גרם
שוקולד מריר
תאנים או פירות טריים אחרים לבחירתכם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל החומרים היבשים, ומערבבים.
2. בקערה שנייה שמים את שאר החומרים, פרט לתפוחים, ומערבבים.
3. מאחדים את תכולת שתי הקערות, מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים
בתנור שחמם מראש ל-170 מעלות בין 45-40 דקות.
4. מקררים את העוגה. אם רוצים, בוזקים עליה אבקת סוכר לפני ההגשה.
גיוון:
אפשר להמיר את הבירה השחורה שבמתכון ב-¾ כוס קפה מוכן.
להגשה מיוחדת - ממיסים 100 גרם שוקולד מריר, ומורחים אותו על נייר אפייה. ממתינים שהשוקולד יתייבש, וחותכים ממנו עיגול או מלבן בגודל העוגה. מעבירים למקפיא ל-10 דקות. משחררים את השוקולד מנייר האפייה, ומדביקים אותו בזהירות על העוגה באמצעות מעט קרם או שוקולד מומס. סמוך להגשה מקשטים בפירות טריים.
*העוגה נשמרת עד שבוע, בלי הקישוט, בטמפרטורת החדר, כשהיא מכוסה היטב.