אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל החומרים היבשים, ומערבבים.
2. בקערה שנייה שמים את שאר החומרים, פרט לתפוחים, ומערבבים.
3. מאחדים את תכולת שתי הקערות, מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים
בתנור שחמם מראש ל-170 מעלות בין 45-40 דקות.
4. מקררים את העוגה. אם רוצים, בוזקים עליה אבקת סוכר לפני ההגשה.
גיוון:
אפשר להמיר את הבירה השחורה שבמתכון ב-¾ כוס קפה מוכן.
להגשה מיוחדת - ממיסים 100 גרם שוקולד מריר, ומורחים אותו על נייר אפייה. ממתינים שהשוקולד יתייבש, וחותכים ממנו עיגול או מלבן בגודל העוגה. מעבירים למקפיא ל-10 דקות. משחררים את השוקולד מנייר האפייה, ומדביקים אותו בזהירות על העוגה באמצעות מעט קרם או שוקולד מומס. סמוך להגשה מקשטים בפירות טריים.
*העוגה נשמרת עד שבוע, בלי הקישוט, בטמפרטורת החדר, כשהיא מכוסה היטב.