סלט עדשים שחורות ובטטה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3-4
יח'
בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
3
כפות
שמן
1
יח'
בצל קצוץ
1
כוס
עדשים שחורות
1/2 2
כוסות
מים
מלח
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית בשכבה אחת ואופים כשעה, עד שהן מתרככות.
  3. בזמן שהבטטה בתנור מכינים את העדשים: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב היטב. מוסיפים את העדשים, המים, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה, עד שהמים נספגים בעדשים והן מוכנות לאכילה.
  4. שמים בקערה את העדשים והבטטות, ומערבבים בזהירות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.