כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
7
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כרובית בינונית
מפורקת לפרחים
1
בטטה בינונית
קלופה וחתוכה לטבעות עבות
1
בצל קטן
קלוף ומגורר
70
גרם
קמח תופח
(‭1/2‬ כוס)
2
ביצים
1
שן שום,
קלופה ומעוכה
מעט
מלח
מעט
פלפל לבן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים קצת מלח, מוסיפים את הכרובית והבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים. מועכים למחית את הכרובית והבטטה (במועך להכנת פירה או במזלג).
  3. מוסיפים את הבצל ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי יש להוסיף עוד ‭2-1‬ כפות קמח. יוצרים מהעיסה, בידיים, לביבות שטוחות בקוטר של ‭6-5‬ ס"מ.
  4. מניחים את לביבות הבטטה בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים ומגישים.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית
פורסם לראשונה: 14:40, 19.11.23