אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרתיחים מים בסיר, מוסיפים קצת מלח, מוסיפים את הכרובית והבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים. מועכים למחית את הכרובית והבטטה (במועך להכנת פירה או במזלג).
- מוסיפים את הבצל ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי יש להוסיף עוד 2-1 כפות קמח. יוצרים מהעיסה, בידיים, לביבות שטוחות בקוטר של 6-5 ס"מ.
- מניחים את לביבות הבטטה בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים ומגישים.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית
פורסם לראשונה: 14:40, 19.11.23