אוהבי עוגיות השוקולד צ'יפס מתחלקים לשניים - אלה שאוהבים אותן קריספיות ואלה שמעדיפים את העוגיות רכות ונימוחות. כבר הרבה זמן שרציתי להכין עוגיות שוקולד צ'יפס שנשארות במרקם רך ופריך ושלא מתקשות אחרי האפייה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם:
חקרתי קצת את הנושא וגיליתי שדרושים מספר שינויים במתכון הקבוע שלי כדי להפוך אותן לכאלו, ובסוף הגעתי לשילוב האידיאלי של כל המרכיבים והכמויות. הנה המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס נימוחות וטיפים לעוגיות המושלמות.
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות על תכנית טורבו.
- בקערה מערבבים עם לקקן סוכר חום כהה, סוכר חום בהיר וחמאה טבעונית רכה.
- מוסיפים מייפל, רסק תפוחים ווניל ומערבבים.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים שברי שוקולד ומערבבים.
- בעזרת כף גלידה קטנה, מסדרים עיגולי בצק על מגש עם נייר אפייה, במרווחים גדולים. העוגיות משתטחות לבד אז איך צורך ללחוץ עליהן לפני האפייה.
- אופים למשך 10 דקות ומעבירים לצינון על השיש.
דניאל וגנר היא קונדיטורית טבעונית, מורה לקונדיטוריה, מתכונאית ויועצת קולינרית. מתמחה במטבח הטבעוני ומפתחת מתכונים לחברות ולמסעדות. לאינסטגרם של דניאל