אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
55 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
בסיס:
1
יחידה
תבנית פיירקס 24/30 ס"מ
100
גרם
חמאה
בטמפרטורת החדר
3
כפות
סוכר
1
יחידה
חלמון
1.5
כוס
קמח תופח
מלית:
150
גרם
חמאה
רכה
1/2
כוס
סוכר
2
יחידה
ביצים
70
גרם
קמח
100
גרם
שוקולד מריר
קצוץ
100
גרם
אגוזי מלך או פקאנים
קצוצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. הבצק: שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומעבדים אותם עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את החלמון, מערבלים עד שהוא נטמע בתערובת, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי.
  4. מהדקים את הבצק לתבנית בשכבה אחידה ומכניסים למקרר.
  5. המלית: מקרימים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהן נטמעות היטב בתערובת
  6. מוסיפים את הקמח, השוקולד והאגוזים, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים אותה על שכבת הבצק.
  7. אופים כ-35 דקות, עד הזהבה. מצננים, חותכים לריבועים ושומרים במיכל אטום עד שבועיים.
מתכונים נוספים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"