אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מכינים את תערובת המילוי - מערבבים את התרד, הבצל, השום, הפטרוזיליה והגבינות. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר עד להכנת המילוי.
- ממלאים את הבורקס - מתיזים שמן זית על דף פילו, ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם. שמים תלולית מן התערובת, ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול. מניחים את השבלולים צפופים זה לזה בתבנית סיליקון עגולה.
- מכינים את הבלילה - מערבבים את החלב, הביצים, השמן והתבלינים. יוצקים את הנוזל על השבלולים, ומפזרים למעלה גבינת קשקבל מגוררת ופירורי לחם עם שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות.
- מגישים את המאפה לצד זיתים, צנוניות ובצל ירוק.