כשר
צמחוני
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים לתבנית סיליקון עגולה גדולה::
1
חבילת בצק פילו
1/2
כוס
פירורי לחם
תרסיס שמן זית
למילוי :
2
חבילות תרד טורקי
קצוץ גס (ללא גבעולים)
1
בצל סגול
קצוץ דק
3
שיני שום
כתושות
1/2
צרור פטרוזיליה
קצוצה
250
גרם
גבינת פטה
מפוררת
250
גרם
גבינת קשקבל
מגורדת גס
מעט שמן זית
לבלילה:
3
ביצים
3
חלב
1/4
כוס
שמן חמניות
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
לציפוי :
פירורי לחם מעורבבים עם מעט שמן זית
חופן גבינת קשקבל מגוררת
להגשה :
חופן זיתים
1
צנוניות
פרוסה
1
בצל ירוק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בקערה גדולה מכינים את תערובת המילוי - מערבבים את התרד, הבצל, השום, הפטרוזיליה והגבינות. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר עד להכנת המילוי.
  2. ממלאים את הבורקס - מתיזים שמן זית על דף פילו, ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם. שמים תלולית מן התערובת, ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול. מניחים את השבלולים צפופים זה לזה בתבנית סיליקון עגולה.
  3. מכינים את הבלילה - מערבבים את החלב, הביצים, השמן והתבלינים. יוצקים את הנוזל על השבלולים, ומפזרים למעלה גבינת קשקבל מגוררת ופירורי לחם עם שמן זית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות.
  5. מגישים את המאפה לצד זיתים, צנוניות ובצל ירוק.