![](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2017/04/20/7727484/7727484_36_0_914_549_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים לתבנית סיליקון עגולה גדולה::
1
חבילת בצק פילו
1/2
כוס
פירורי לחם
תרסיס שמן זית
למילוי :
2
חבילות תרד טורקי
קצוץ גס (ללא גבעולים)
1
בצל סגול
קצוץ דק
3
שיני שום
כתושות
1/2
צרור פטרוזיליה
קצוצה
250
גרם
גבינת פטה
מפוררת
250
גרם
גבינת קשקבל
מגורדת גס
מעט שמן זית
לבלילה:
3
ביצים
3
חלב
1/4
כוס
שמן חמניות
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
לציפוי :
פירורי לחם מעורבבים עם מעט שמן זית
חופן גבינת קשקבל מגוררת
להגשה :
חופן זיתים
1
צנוניות
פרוסה
1
בצל ירוק
:רשימת קניות עבור המתכון
בורקס של אהרוני במילוי תרד טורקי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/skvwk0kzhאופן ההכנה:
- בקערה גדולה מכינים את תערובת המילוי - מערבבים את התרד, הבצל, השום, הפטרוזיליה והגבינות. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקרר עד להכנת המילוי.
- ממלאים את הבורקס - מתיזים שמן זית על דף פילו, ומפזרים שכבה דקה של פירורי לחם. שמים תלולית מן התערובת, ומגלגלים לגליל ולאחר מכן לשבלול. מניחים את השבלולים צפופים זה לזה בתבנית סיליקון עגולה.
- מכינים את הבלילה - מערבבים את החלב, הביצים, השמן והתבלינים. יוצקים את הנוזל על השבלולים, ומפזרים למעלה גבינת קשקבל מגוררת ופירורי לחם עם שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות.
- מגישים את המאפה לצד זיתים, צנוניות ובצל ירוק.