גונדי הוא אולי אחד המאכלים שהכי מזוהים עם המטבח הפרסי. אלו קציצות עגולות קטנות ואווריריות, העשויות מחומוס ובשר עוף, ומתבשלות בתוך מרק. הן קלות להכנה, משביעות ויכולות להיות פיתרון מושלם למרק סבתא טעים בארוחה המפסקת שלכם.
מרק גונדי פרסי
9 דירוגים
מתכון של רותם ליברזון
כשר
זמן הכנה
180 דקות
זמן כולל
480 דקות
דרגת קושי
קשה
כמות מצרכים
17
קרדיט מתכון: ynet, צילום: ריאן פרויס
צ'ורבה הוא אחד המרקים הכי מפורסמים בעולם והוא מגיע מהמטבח הרומני. זה מרק חמוץ (צ'ורבה ברומנית - חמוץ) ועשיר בטעמים. יש סוגים שונים של צ'ורבה (צ'ורבה דגים או צ'ורבה מקיבה של פרה) אבל הגרסה הזאת שלפניכם קלה להכנה וגם צמחונית. אנחנו ממליצים עם ההגשה לסחוט כמה טיפות לימון או ליים לתוך קערית המרק, על מנת להעצים את הטעמים.
מרק ירקות רומני (צ'ורבה)
7 דירוגים
אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
קרדיט מתכון: ליאורה חוברה, צילום: ליאורה חוברה
במטבח הפרסי אוהבים מאוד עשבי תיבול ארומטיים - סלרי, פטרוזיליה, שמיר וכוסברה מכבבים שם, ומוסיפים צבע וריח לכל תבשיל. בארוחה פרסית נהוג גם להגיש צלחת ירוקים שבה כל עשבי התיבול האפשריים, ואיתם כל אחד יכול לתבל את המנה שלו, אבל כשכל הטוב הזה של עשבי התיבול נכנס לתוך צלחת מרק, מתקבל נוזל עשיר בניחוחות קסומים ובטעמים.
מרק עוף פרסי
38 דירוגים
מרק עוף
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
קרדיט מתכון: ששי שאולזון, צילום: ירון ברנר
חרירה הוא המרק הכי טעים והכי משביע בעולם, אבל רק מעטים מכירים את הדבר המופלא הזה: הוא מגיע מהמטבח המרוקאי-אלג'יראי ויש לו גם גרסאות בקרב המוסלמים (שנוהגים לאכול אותו בצאת הרמאדן). הבסיס של המרק הוא הרבה לימון וכוסברה, ולזה מוסיפים סולת, עדשים או חומוס. אפשר להוסיף מה שאוהבים ולהעשיר את המרקם והטעם.
מרק חרירה מרוקאי
37 דירוגים
מרק חרירה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
26
קרדיט מתכון: מערכת ynet, צילום: נמרוד סונדרס
החורשט סבזי (או גורמה סבזי) הוא תבשיל פרסי חמצמץ בבישול ארוך, המורכב מהרבה הרבה עשבי תיבול ירוקים ובשר בקר. נהוג להגיש אותו לצד אורז לבן, אבל גם קוסקוס יילך איתו נהדר. פירוש השם למי שלא יכול בלי: חורשט - תבשיל, סבזי - ירק.
חורשט סבזי
48 דירוגים
חורשט סבזי, מסעדת הבסטה
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
360 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
קרדיט מתכון: אילון עמיר, צילום: ריאן
מחשי הן גם קציצות מושלמות שמככבות כמעט בכל בית טוניסאי, וגם שם של תבשיל אורז עם הרבה עשבי תיבול שמעניקים לביס עסיסיות נהדרת. במקור היה המחשי (הפירוש: ממולא) תערובת שהיו מכניסים לתוך מעיים של פרה, וכך זה היה מתבשל. במטבח הטוניסאי המודרני ויתרו על המעיים ונשארו עם האורז המופלא הזה.
אורז טוניסאי עם עוף (מחשי)
27 דירוגים
אורז טוניסאי עם עשבי תיבול
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
קרדיט מתכון: אינס שילת ינאי, צילום: אפיק גבאי
מה שכיף בקוסקוס זה שהוא יכול להיות בסיס או מצע להרבה מאוד תבשילים ומאכלים, כולל כאלה שבכלל אין להם שום קשר למטבח המרוקאי. במתכון הזה הקוסקוס מצטרף לקציצות עוף רכות, נימוחות וטעימות בטירוף, ויחד קיבלנו כאן זיווג מושלם.
קוסקוס מרוקאי עם קציצות עוף
12 דירוגים
אוכל
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
24
קרדיט מתכון: אסתר דורון צרפתי, צילום: אסתר דורון צרפתי
מקלובה היא לא רק תבשיל טעים עטוף בטעמים. במילה אחת: הצגה. מדובר בתבשיל ערבי-מזרחי מסורתי שאחרי הבישול הופכים אותו לתוך מגש ענקי. המקלובה לרוב עשויה שכבות שכבות - השכבה התחתונה בסיר (בדרך כלל הבשר) היא תמיד השכבה העליונה במגש, והאורז שמתבשל שם ספוג בכל הטעמים שיש בסיר. הרשו לעצמכם להתפרע עם המקלובה שלכם והוסיפו ירקות או נתחי בשר כאוות נפשכם, היצירתיות כאן משתלמת.
מקלובה פתיתים ובמיה
4 דירוגים
 מפתיע: מקלובה פתיתים ובמיה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
קרדיט מתכון: נופר זוהר, צילום: יאיר שגיא
אפיו זה סלרי והתבשיל הטורקי הזה מבוסס על ראשי סלרי (השורש, לא העלים) ולימון שמקבלים שלל טעמים - חמוץ, מלוח ומתוק - הכול יחד בביס אחד. לאפיו יש גם גרסה קרה של סלט, אבל כאן הלכנו על גרסת התבשיל.
תבשיל סלרי: אפיו בנוסח טורקי
דירוגים
נירה ורותי רוסו
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
55 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
קרדיט מתכון: נירה ורותי רוסו, צילום וסטיילינג: רותי רוסו
רוסלה זו הגרסה הרומנית לצלי בשר או עוף שמתובל בשמיר. הבשר העסיסי, בשילוב עם עשבי התיבול ותפוחי האדמה שסופגים את הרוטב ואת כל המיצים של הבשר, יוצרים תבשיל מיוחד וטעים בניחוח מטריף (הודות לשמיר), שהוא גם ארוחה שלמה.
רוסלה: תבשיל בשר רומני עם תפוחי אדמה
38 דירוגים
תבשיל בשר רומני עם תפוחי אדמה ושמיר
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
215 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
קרדיט מתכון: דפנה אוסטר מיכאל, צילום: דפנה אוסטר מיכאל
לא משנה אם תקראו לזה טנזיה אסלית או אורז חגיגי, הרעיון הוא פשוט וברור: אורז לבן מתובל קלות שעליו פירות מיובשים - ממשמש מיובש דרך שקדים ואגוזים וכלה בשזיפים שחורים מיובשים. הוא מתקתק, הוא טעים והוא תאווה גם לחיך וגם לעיניים. לפעמים מוסיפים יין אדום, קינמון או סילאן - לא חובה אבל מוסיף המון.
טנזיה מרוקאית מהרי המגרב
6 דירוגים
טנזיה, סוליקה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
קרדיט מתכון: סוליקה, צילום: ירון ברנר