פילה סלמון
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
1
ק"ג
פילה סלמון
ללא עור חתוך ל-6 או ל-8 מנות (לפי גודל המנה שתרצו)
4
כפות
סילאן
4
כפות
רוטב סויה
2
כפות
שמן זית
3
שיני שום
כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
3
כפות
שומשום
להגשה :
3
כוסות
של ירקות, מגוררים
(למשל זוקיני, גזר, שעועית ירוקה חלוטה או מיקס של הכול יחד)
3
כפות
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
6
פלחי לימון חתוכים דק
לא חובה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את הסילאן, הסויה, שמן הזית, והשום מוסיפים פנימה את נתחי הדג (אפשר ומומלץ לתת להם לספוג טעמים למשך כ-15 דקות עד שעה).
  3. אם משתמשים בירקות המגוררים בהצעת ההגשה - מערבבים את הירקות המגוררים עם שמן זית, מלח ופלפל ומפזרים בתבנית בשכבה אחידה.
  4. מסדרים את הדגים על הירקות, מפזרים מלח ופלפל מעל (מעט מאוד מלח כי הסויה כבר מלוחה).
  5. מפזרים על כל פילה דג מעט שומשום. מעבירים לצלייה בתנור החם למשך כ-20 דקות עד שהדגים צלויים.
  6. מגישים עם פלחי לימון דקיקים מעל.