![](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2018/01/30/8315921/8315921_0_87_451_271_0_large.jpg)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
1
ק"ג
שעועית ירוקה טרייה
קטומת זנב
4
כפות
שמן זית
5-6
עגבניות בינונית
אדומות ובשלות (עדיף מגי), טחונות עם הקליפה במעבד מזון או מגוררות בפומפייה דקה
2
מקלות סלרי
פרוסים דק
2
בצלים
קצוצים דק
1
כפית
גדושה רכז רימונים
1
כפית
דיבס (דבש ענבים)
או סילאן
מלח ים
2
כוסות
כוסות מים
(או עד גובה השעועית)
:רשימת קניות עבור המתכון
מנה טבעונית בבישול ארוך: שעועית ירוקה בתנור
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sy3ux3uz3אופן ההכנה:
- בסיר כבד שיכול להיכנס לתנור, מחממים שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים סלרי ומטגנים בערבוב דקה-שתיים נוספות. מוסיפים שעועית ומערבבים היטב. מטגנים 2 דקות תוך ערבוב.
- מערבבים בקערה עגבניות טחונות, דיבס, רכז רימונים ומלח ויוצקים לתוך סיר השעועית. מערבבים היטב. מוסיפים מים עד גובה השעועית, בלי להציף אותה (בערך 2 כוסות). מכסים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה מתונה 10 דקות. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומבשלים מכוסה 3 שעות או יותר.
לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים", "טעמים ראשונים" ו"בלדי"