אופן ההכנה:
- בסיר כבד שיכול להיכנס לתנור, מחממים שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים סלרי ומטגנים בערבוב דקה-שתיים נוספות. מוסיפים שעועית ומערבבים היטב. מטגנים 2 דקות תוך ערבוב.
- מערבבים בקערה עגבניות טחונות, דיבס, רכז רימונים ומלח ויוצקים לתוך סיר השעועית. מערבבים היטב. מוסיפים מים עד גובה השעועית, בלי להציף אותה (בערך 2 כוסות). מכסים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה מתונה 10 דקות. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומבשלים מכוסה 3 שעות או יותר.
לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים", "טעמים ראשונים" ו"בלדי"