כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
240 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
1
ק"ג
שעועית ירוקה טרייה
קטומת זנב
4
כפות
שמן זית
5-6
עגבניות בינונית
אדומות ובשלות (עדיף מגי), טחונות עם הקליפה במעבד מזון או מגוררות בפומפייה דקה
2
מקלות סלרי
פרוסים דק
2
בצלים
קצוצים דק
1
כפית
גדושה רכז רימונים
1
כפית
דיבס (דבש ענבים)
או סילאן
מלח ים
2
כוסות
כוסות מים
(או עד גובה השעועית)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בסיר כבד שיכול להיכנס לתנור, מחממים שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים סלרי ומטגנים בערבוב דקה-שתיים נוספות. מוסיפים שעועית ומערבבים היטב. מטגנים 2 דקות תוך ערבוב.
  3. מערבבים בקערה עגבניות טחונות, דיבס, רכז רימונים ומלח ויוצקים לתוך סיר השעועית. מערבבים היטב. מוסיפים מים עד גובה השעועית, בלי להציף אותה (בערך 2 כוסות). מכסים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה מתונה 10 דקות. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומבשלים מכוסה 3 שעות או יותר.
לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים", "טעמים ראשונים" ו"בלדי"