אופן ההכנה:
- חממו מעט שמן בסיר עם בסיס עבה (עד לנקודת העשן, מה שאומר שהשמן ממש חם). הוסיפו את הבשר וטגנו מעט עד שהוא הופך לצבע חום בהיר.
- הוסיפו את הירקות ותנו להם להזיע בסיר כשלוש דקות. הוסיפו את הטימין ואת השום, הוסיפו את היין הלבן וגרדו בעזרת כף עץ את תחתית הסיר, עד שכל המשקעים בתחתית יצטרפו אל בסיס הרוטב.
- הוסיפו את העגבניות ובשלו הכל כחמש דקות. הוסיפו את הציר, את רוטב הווסטרשייר ואת קליפות הפרמזן, והנמיכו את הלהבה.
- בשלו הכול כשעה עד שהרוטב מגיע למרקם ולטעם הנכון. את קליפת הפרמזן הוציאו לפני ההגשה.
ליאור רפאל הוא השף והבעלים של מסעדת "המבורגר בלויתן" באילת