המאפה המסורתי עשוי מבצק שמרים שדורש כי נמתין לו בזמן שהוא תופח. בחרתי להחליפו בבצק פריך שהוא מהיר להכנה, אך כדי לשמור על הלחות והמרקם הוספתי לו את מחית התמרים שנותנת את הטוויסט המעניין - כך שאתם מקבלים את התמרים גם במלית וגם בבצק.
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - שמים את מחית התמרים בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את המים ומעבדים שתי דקות, תחילה במהירות בינונית ואחר כך במהירות נמוכה, עד שהמחית מקבלת מרקם של רסק. נפטרים מחלקי חרצנים, מעבירים לכלי בעזרת לקקן ושומרים בצד. שוטפים ומייבשים את וו הגיטרה, אך לא את הקערה.
- מנפים לקערת המיקסר את הקמח ואת ההל. מפזרים את החמאה על הקמח מערבלים במהירות נמוכה עם וו הגיטרה עד לקבלת פירורים בגודל גרגרי אפונה. מוסיפים את מחית התמרים שעיבדנו ומערבלים מספר שניות עד לפיזור אחיד.
- מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהבצק מתגבש לגושים גדולים ולחים. אוספים את הבצק, מהדקים לכדור ומשטחים אותו לדיסקית. עוטפים בניילון ושומרים במקרר במשך חצי שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את המילוי - מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג. משטחים כל כדור בעזרת האגודלים, ויוצרים מעין קערה. שמים במרכז כפית אחת ממלית התמרים, סוגרים מעליה את הבצק ומעצבים לכדור. מניחים את כדור הבצק על נייר האפייה, ומשטחים לעיגול דק בעזרת כף היד (אפשר בעזרת מערוך). מחוררים את העוגיות בצד אחד בלבד בעזרת כפית.
- הציפוי - מברישים את העוגיות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כ-15 דקות.