אופן ההכנה:
- הבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, החמאה, המלח והסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גדולים ואחידים. יוצרים מהבצק כדור אחיד, משטחים לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר 30 דקות עד שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- המילוי: מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, הביצה, הקמח ומעט מלח ופלפל. חוצים את העגבניות.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול ב-2 ס"מ מזה של התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות וחותכים את עודפי הבצק מהשוליים.
- יוצקים על הבצק את בלילת השמנת ומסדרים את העגבניות במעגלים.
- אופים 40-30 דקות בשליש התחתון של התנור, כדי שהבצק ייאפה והעגבניות לא ייחרכו. הקיש מוכן כאשר שולי הבצק מזהיבים מעט ומילוי השמנת משחים.
עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"