אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
100 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
10
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
תבנית קיש מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לבצק:
2
כוסות (280 גרם) קמח
כוסות (280 גרם) קמח
170
גרם
חמאה קרה
חתוכה לקוביות
1
כפית
מלח
1
כפית
סוכר
1/4
כוס (60 מ"ל) מים
מים
למילוי :
25-50
יחידות
עגבניות שרי
רצוי בצבעים שונים
1/2
כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
שמנת מתוקה
1
יחידה
ביצה
2
כפיות
קמח
פלפל שחור גרוס
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, החמאה, המלח והסוכר ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גדולים ואחידים. יוצרים מהבצק כדור אחיד, משטחים לדסקית ועוטפים היטב בניילון נצמד. מניחים במקרר 30 דקות עד שעה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. המילוי: מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, הביצה, הקמח ומעט מלח ופלפל. חוצים את העגבניות.
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו גדול ב-2 ס"מ מזה של התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות וחותכים את עודפי הבצק מהשוליים.
  5. יוצקים על הבצק את בלילת השמנת ומסדרים את העגבניות במעגלים.
  6. אופים 40-30 דקות בשליש התחתון של התנור, כדי שהבצק ייאפה והעגבניות לא ייחרכו. הקיש מוכן כאשר שולי הבצק מזהיבים מעט ומילוי השמנת משחים.
עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"