אופן הכנה:
- הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ על להבה נמוכה, עד שהקמח מקבל צבע קל. יוצקים פנימה את החלב וטורפים במטרפה, עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים. מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב סמיך דיו. מכבים את האש ושומרים בצד.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן זית.
- הלזניה: מסדרים בתחתית התבנית שכבה אחת של עלי לזניה, מורחים עליהם 2 כפות גדושות של בשמל ומפזרים מעל פרוסות זוקיני, ברוקולי פרוס ואפונה. מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על התהליך עד השכבה העליונה, אותה מסיימים ברוטב בשמל עם מעט ירקות.
- מכסים בנייר אלומיניום ואופים 30 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 15-10 דקות נוספות, עד שהלזניה שחומה ומבעבעת. מצננים ופורסים.
- חשוב לפרוס את הלזניה כאשר היא מצוננת קלות.