אוכל
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
700
גרם
חזה עוף
2
פרוסות
חלה, רטובות וסחוטות היטב
1
חבילה גדולה (כ-300 גרם)
תרד
1
יחידה
בצל, קצוץ דק
מעט
מלח, פלפל שחור גרוס
קורט
אגוז מוסקט
מעט
צ'ילי חריף
לרוטב:
4
יחידות
גזרים
2
כפות
שמן זית
1
יחידה
בצל, קצוץ
1
יחידה
עגבנייה
מעט
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט
צ'ילי חריף
1
כפית
זרעי חרדל טחונים
1
כפית
פלפל יבש מתוק טחון
מעט
מיץ מ-1/2 לימון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הקציצות: קוצצים היטב בסכין את הבשר והחלה, ומערבבים בקערה.
  2. קוצצים את התרד. מוסיפים מחצית ממנו לתערובת הבשר ואת השאר שומרים בצד. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
  3. הרוטב: שמים 3 מהגזרים במעבד מזון, מוסיפים 1/2 כוס מים חמים וטוחנים למחית חלקה.
  4. חותכים לקוביות את הגזר הנותר ואת העגבנייה. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את קוביות הגזר, העגבנייה והתרד ששמרנו בצד ומבשלים כ- 10 דקות
  5. מוסיפים את הגזר המרוסק והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  6. יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומניחים בזהירות בסיר. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול סוחטים מעל לימון.