אופן ההכנה:
- הקציצות: קוצצים היטב בסכין את הבשר והחלה, ומערבבים בקערה.
- קוצצים את התרד. מוסיפים מחצית ממנו לתערובת הבשר ואת השאר שומרים בצד. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
- הרוטב: שמים 3 מהגזרים במעבד מזון, מוסיפים 1/2 כוס מים חמים וטוחנים למחית חלקה.
- חותכים לקוביות את הגזר הנותר ואת העגבנייה. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את קוביות הגזר, העגבנייה והתרד ששמרנו בצד ומבשלים כ- 10 דקות
- מוסיפים את הגזר המרוסק והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומניחים בזהירות בסיר. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול סוחטים מעל לימון.