אופן ההכנה:
- קוצצים את כל העשבים, ושמים בסיר על להבה נמוכה נמוכה ללא שמן, עד שהם משחירים מעט (מגרדים את התחתית בשביל שלא ידבק וישרף). מוסיפים קצת שמן ומבשלים עוד קצת.
- מוסיפים בצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו. מוסיפים את התבלינים היבשים, ממליחים ומפלפלים. מערבבים.
- מאחדים הכל יחד מוסיפים מים או ציר לכדי כיסוי. מבשלים שעה על להבה בינונית. אחרי שעה מוסיפים את השעועית ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית עד שהבשר מוכן והשעועית רכה. לשים לב שהנוזל מצטמצם ומתקבל רוטב סמיך.
אילון עמיר הוא שף מסעדת "הבסטה" בתל אביב