אוכל
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
65 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
90
גרם
חמאה
‭ 1/3‬
כוס
(80 מ"ל) שמן
2/3
כוס
(160 מ"ל) מים
‭ 1/3‬
כוס
(50 גרם) אבקת קקאו
120
גרם
שוקולד מריר, שבור לקוביות
‭ 1 1/4
כוסות
‬ (250 גרם) סוכר
1
יחידה
ביצה
150
גרם
(1 כוס + 1 כף) קמח תופח כשר לפסח
2
כפיות
אבקת אפייה
‭ 1/2‬
כוס
(120 מ"ל) יוגורט
לקישוט: 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות בקמח כשר לפסח.
  2. שמים בסיר את החמאה, השמן, המים והקקאו ומחממים עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השוקולד והסוכר ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מצננים קצת, מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב לעיסה אחידה.
  3. לקערה נפרדת, מנפים במסננת או נפה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים לעיסה, מוסיפים גם את היוגורט ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-50 דקות. מוציאים ומקשטים באגוזים. מצננים לפני ההגשה.