פסטה עם טונה ועגבניות מיובשות
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
פסטה
200
גרם
עגבניות
לחות (עגבניות מיובשות שלא הושרו בשמן)
8
כפות
שמן זית
1
יחידות
בצל סגול
קצוץ דק
2
יחידות
שיני שום
פרוסות דק
1
יחידות
פלפל אדום
חריף, פרוס
1/2
כוס
פטרוזיליה
קצוצה
2
קופסאות
שימורי טונה
בשמן, מסוננות
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור
גרוס
מעט
גבינת פרמז'ן
מגוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. משרים את העגבניות הלחות 15 דקות במים חמים. מסננים וחותכים גס.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד 1/3 כוס ממי הבישול.
  3. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב. מוסיפים את העגבניות הלחות ומטגנים כחצי דקה על להבה גבוהה, תוך ערבוב.
  4. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה נוספת. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את השום והפלפל החריף, ומערבבים כמה שניות.
  5. מוסיפים את הפסטה המוכנה ואת 1/3 כוס מי הבישול ששמרנו. מערבבים.
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה, הטונה, מלח ופלפל שחור, ומבשלים כדקה, תוך ערבוב.
  7. מעבירים לצלחות ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.