אופן ההכנה:
- משרים את העגבניות הלחות 15 דקות במים חמים. מסננים וחותכים גס.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד 1/3 כוס ממי הבישול.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב. מוסיפים את העגבניות הלחות ומטגנים כחצי דקה על להבה גבוהה, תוך ערבוב.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה נוספת. מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים את השום והפלפל החריף, ומערבבים כמה שניות.
- מוסיפים את הפסטה המוכנה ואת 1/3 כוס מי הבישול ששמרנו. מערבבים.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הטונה, מלח ופלפל שחור, ומבשלים כדקה, תוך ערבוב.
- מעבירים לצלחות ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.