מרק עוף עם קניידלך
המצרכים:
4 שוקיי עוף עם עור (אפשר להוסיף כנפיים)
1 קישוא
1/4 כרישה בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
1/4 ראש סלרי ללא קליפה, חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה קטנה, פרוסה לפרוסות בינוניות
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות בינוניות
3 שיני שום, קצוצות דק
3 גזרים, פרוסים לפרוסות בינוניות
1/2 צרור שמיר
1 כפית מלח שטוחה
קורט פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
לקניידלך -
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס קמח מצה
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית מלח שטוחה
קורט פלפל שחור
1 כף שמיר קצוץ או כוסברה קצוצה או פטרוזליה קצוצה
1 ביצה
אופן הכנה:
- בסיר גדול שמים את כל המצרכים למעט התבלינים, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה גדולה.
- לאחר הרתיחה, מבשלים במשך כשעה, מוציאים את השמיר, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה נוספת.
- מכינים את הקניידלך - בקערה בינונית שמים את המים קמח המצה שמן קנולה המלח והפלפל השחור ומערבבים בכף עץ.
- מוסיפים את הביצה ואת העלים הקצוצים ומערבבים עם הידיים עד לקבלת מסה אחידה ויוצרים כדורים קטנים.
- על להבה בינונית שמים את הסיר עם מים. כשהמים רותחים מוסיפים כף שמן מביאים שוב לרתיחה.
- מבשלים את הקיינדלך במשך 15-10 דקות ולאחר מכן מוסיפים אותם למרק העוף כדי שהם יספגו את הטעם. מגישים בקערה גדולה עם כוסברה קצוצה או שמיר קצוץ.