אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
210 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
14
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
פילה מדומה
3/4
כף
פלפל שחור
גרוס
2
כפות
שמן זית
2
בצלים
קצוצים גס
1/3
כוס
יין לבן
מי שלא מקפיד על כשרות לפסח יכול להמיר את היין בויסקי
2
כפות
חומץ
3
ענפי טימין טריים
או 1/2 כפית טימין יבש
רוטב:
1
צרור
פטרוזיליה
1
צרור
כוסברה
1
צרור
בזיליקום טרי
שיניים מ-1/2 ראש שום
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס שמן זית
מעט
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את נתח הבשר בתבנית, יוצקים כף שמן זית, בוזקים את הפלפל השחור ומעסים מכל הצדדים. צולים 15-10 דקות, עד להשחמה.
  3. מחממים כף שמן זית בסיר בעל תחתית עבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-10 דקות, עד שהבצל מתחיל להשחים. מוסיפים את הוויסקי, מערבבים ומבעירים בזהירות. כאשר הלהבה שוככת מעבירים את נתח הבשר לסיר.
  4. מוסיפים לסיר את החומץ, הטימין ומים רותחים עד לכיסוי. מכסים חלקית ומבשלים על להבה בינונית במשך שעתיים-שעתיים וחצי, עד שאפשר לנעוץ בנתח סכין בקלות. בזמן הבישול בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים בסיר.
  5. בינתיים שמים מעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים במשך 2 דקות עד לקבלת מחית אחידה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
  6. מוציאים את נתח הבשר מהסיר, מניחים לו להצטנן כמעט לגמרי וחותכים אותו לפרוסות בינוניות.
  7. שמים כשתי כפות מהרוטב בסיר עם נוזלי הבישול של הבשר. מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. מחזירים את הבשר לסיר ומטים את הסיר כך שכל הפרוסות יצופו ברוטב. מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית.
  8. מעבירים את צלי הבשר לכלי הגשה, מעטרים ברוטב ומגישים חם.
עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"