אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את נתח הבשר בתבנית, יוצקים כף שמן זית, בוזקים את הפלפל השחור ומעסים מכל הצדדים. צולים 15-10 דקות, עד להשחמה.
- מחממים כף שמן זית בסיר בעל תחתית עבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-10 דקות, עד שהבצל מתחיל להשחים. מוסיפים את הוויסקי, מערבבים ומבעירים בזהירות. כאשר הלהבה שוככת מעבירים את נתח הבשר לסיר.
- מוסיפים לסיר את החומץ, הטימין ומים רותחים עד לכיסוי. מכסים חלקית ומבשלים על להבה בינונית במשך שעתיים-שעתיים וחצי, עד שאפשר לנעוץ בנתח סכין בקלות. בזמן הבישול בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים בסיר.
- בינתיים שמים מעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב וטוחנים במשך 2 דקות עד לקבלת מחית אחידה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
- מוציאים את נתח הבשר מהסיר, מניחים לו להצטנן כמעט לגמרי וחותכים אותו לפרוסות בינוניות.
- שמים כשתי כפות מהרוטב בסיר עם נוזלי הבישול של הבשר. מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. מחזירים את הבשר לסיר ומטים את הסיר כך שכל הפרוסות יצופו ברוטב. מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית.
- מעבירים את צלי הבשר לכלי הגשה, מעטרים ברוטב ומגישים חם.
עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"