1. מכינים לילה קודם

השתגעתם? כריך מכינים על המקום, ועד כמה שזה מפתה לקצר זמנים בבוקר – אל תתפתו לטעות הזאת. כריך שמכינים יום קודם הוא כריך עצוב שהמרכיבים שבו כבר התעייפו והתקררו עוד לפני שהם עזבו את המטבח שלכם.
7 צפייה בגלריה
סנדוויץ'
סנדוויץ'
מכינים רק בבוקר
(צילום: shutterstock)

2. שמים עגבנייה ישירות על הלחם

עגבנייה היא מרכיב חשוב והכרחי ברוב הכריכים בעולם. היא עסיסית, מלאת מיץ ותפקידה להעניק עסיסיות לסנדוויץ'. אבל יחד עם זאת עגבנייה מרטיבה את הלחם, ואין דבר מבאס יותר מאשר לקחת ביס רעב בלחם רטוב. לכן חובה להניח פרוסות עגבנייה על מצע כלשהו, שיחצוץ בינה לבין הלחם (או הבגט או הפיתה) – זו יכול להיות עלה של חסה, נקניק או פרוסת גבינה – העיקר שהעגבנייה לא תיגע ישירות בפחמימה שלכם.
7 צפייה בגלריה
צריך לחצוץ בין העגבנייה לפחמימה
צריך לחצוץ בין העגבנייה לפחמימה
צריך לחצוץ בין העגבנייה לפחמימה

3. לא שמים בדיוק מה שאוהבים

מערכת יחסים עם כריך היא אינטימית, היא צפופה והיא חפוזה. בדיוק בגלל זה היא צריכה להיות מדויקת ואין בה מקום לטעויות. נכון שזה מפתה להכין לכל הילדים את אותו הכריך ולגמור עם זה מהר, אבל דונט. הדבר הראשון שעושים לפני שמכינים כריך זה לברר מבעוד מועד בדיוק מה כל אחד אוהב, ולוודא שיש לכם את כל מה שצריך בשביל זה. אף פעם אל תכריחו אף אחד לאהוב מיונז אם הוא לא בעניין.
7 צפייה בגלריה
כריך עם פסטרמה ביתית
כריך עם פסטרמה ביתית
רק מה שהם אוהבים
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

4. משעממים וחוזרים על עצמכם

תגוונו. בסגנונות, בלחם, במילוי, בממרח. תהיו יצירתיים ותשתמשו במה שראיתם במקומות אחרים. אל תזלזלו בכריך שלכם, ואל תגידו "זה רק כריך" – בשביל מי שמקבל אותו זו ארוחה שלמה. הקדישו לו מחשבה ודאגו מראש שיהיו לכם את כל המצרכים במקרר, בדיוק כמו כשאתם מכינים ארוחת ערב למשפחה.
7 צפייה בגלריה
תגוונו
תגוונו
תגוונו
(צילום: ירון ברנר)

5. משתמשים בלחם לא טרי

כן, גם להכין כריך זו השקעה – קומו רבע שעה לפני הזמן, ופרגנו לכולם לחם טרי מהמכולת, בגט חם מהסופר או פיתה מהמאפייה. כשאתם משתמשים בלחם טרי 80 אחוז מההצלחה של הכריך שלכם מובטחים. אין הרבה דברים בעולם שיכולים להתחרות בכבוד עם פחמימה טרייה שיצאה עכשיו מהתנור.
7 צפייה בגלריה
לחם טרי - 80 אחוז מההצלחה
לחם טרי - 80 אחוז מההצלחה
לחם טרי - 80 אחוז מההצלחה
(צילום: יח"צ)

6. מכניסים בצל חי

אין לנו דבר וחצי דבר נגד בצל. נהפוך הוא, אנחנו ממש בעדו ובעד שכמותו. אבל בצל חי אוכלים רק סמוך לחיתוך שלו, לכן בצל בתוך כריך (שייאכל בעוד שעתיים לפחות) הוא ביג נו נו. הוא לא רק יסריח את הכריך, אלא גם עלול לגרום לנידוי חברתי. אם אתם חייבים בצל, אז אפשר להשתמש בבצל מטוגן (אותו אפשר להכין לילה קודם) או בבצל מוחמץ (משרים במשך 30-15 דקות פרוסות בצל דקיקות בתערובת של שמן, מלח, לימון וסוכר לבן).
7 צפייה בגלריה
בלי בצל חי
בלי בצל חי
בלי בצל חי
(צילום: shutterstock)

7. לא משקיעים באריזה

העין גם אוכלת, את זה יודע כל מארח מתחיל. אתם יכולים להשקיע באריזה של הסנדוויץ', ובעזרת כמה פעולות פשוטות להקפיץ את החוויה ולעשות נעים על הלב למי שיקבל את הסנדוויץ' שלכם: השקיעו במפיות חמודות עם מסר, קשרו את השקית בסרט צבעוני, הטמינו פתק עם כמה מילים יפות, שימו ליד הכריך מסטיק לריענון הפה. הפתיעו.
7 צפייה בגלריה
סנדוויץ' כריך סנדוויצ'ים כריכים סנדוויץ סנדוויצים אילוסטרציה
סנדוויץ' כריך סנדוויצ'ים כריכים סנדוויץ סנדוויצים אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
ומי שמעוניין להשקיע באמת - הנה כמה מתכונים ללחמניות ופסטרמה תוצרת בית שישדרגו את החוויה:

לחמניות קוטג'
12 דירוגים
yk14011539
כשר
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
200 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
קרדיט מתכון: רחלי קרוט, צילום: טל סיון צפורין
לחמניות כוסמין ארוכות
8 דירוגים
yk14011600
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
קרדיט מתכון: רחלי קרוט, Tal Sivan-Ziporin
בייגל אמריקני קלאסי
3 דירוגים
yk13941431
כשר
צמחוני
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
140 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
קרדיט מתכון: נירה ורותי רוסו, צילום וסטיילינג: רותי רוסו
תוצרת בית: פסטרמה הודו בדבש, שום ופפריקה
44 דירוגים
פסטרמה
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
390 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
קרדיט מתכון: נופר זוהר, צילום: Shutterstock