אופן ההכנה:
- שמים את כל המרכיבים בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- מבשלים 20-15 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהדובדבנים והגזר רכים.
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב עד לקבלת רוטב סמיך וחלק. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מעבירים את קטשופ הדובדבנים לצנצנות מעוקרות (ראו הסבר למטה) ושומרים במקרר.
איך מעקרים את הצנצנות?
יוצקים לצנצנת מעט כוהל נקי (כ-95% אלכוהול), סוגרים אותה ומנערים היטב במשך כחצי דקה. מעבירים את הכוהל לצנצנת השנייה ומנערים גם אותה. שופכים את הכוהל ומניחים לצנצנות להתייבש לפני שיוצקים לתוכן את הקטשופ.
עוד מתכונים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"