פשטידה הפכה להיות הכוכבת של חג השבועות, אז לא כדאי שימצא אתכם בלי אחת כזאת סביב שולחן החג: עם ברוקולי, עם פטריות או עם בצל ירוק - הרעיון דומה, קל ופשוט לביצוע. ברוב המקרים תתבקשו לערבב הכל בקערה אחת ולהעביר לתבנית משומנת וזהו, ולשם בדיוק אנחנו חותרים - לפשטידות שלא תצטרכו להשקיע בהן שום דבר מיוחדת אבל הטעם וואוו.
כתבות נוספות שיכלות לעניין אותך:

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

אפרת סיאצ'י
המצרכים (לתבנית מלבנית 22X31 או לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית שקעים):
2 בצלים בינוניים-גדולים, קצוצים 3 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים רכים, מבושלים במים חמים 2 קופסאות פטריות שמפיניון או פטריות טריות, חתוכות 3 ביצים
תיבול - 1 כפית מלח קמצוץ פלפל שחור
7 צפייה בגלריה
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים מספר דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
  2. חותכים את תפוחי האדמה הרכים לקוביות קטנות (כמו סלט) ומעבירים לקערה עם הבצל והפטריות.
  3. מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים היטב.
  4. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות.

פשטידת כרוב עם גבינה

אבי ביטון
המצרכים:
1/2 כרוב בינוני, פרוס דק 1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות 150 גר' גבינת גאודה, מגוררת 1/2 גביע שמנת חמוצה 3 ביצים 2 כפות חמאה 5 כפות שמן זית 1 כף פירורי לחם מלח
אופן ההכנה:
  1. במחבת בקוטר 24 שמים את החמאה והכרוב. מתבלים במלח, ומאדים על להבה בינונית עד שנפח הכרוב מצטמצם בחצי וכמעט אין נוזלים, ומוציאים לקערה.
  2. באותה מחבת שמים מחצית מכמות שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד השחמה. מעבירים לקערת הכרוב. מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים היטב.
  3. יוצקים את יתרת השמן למחבת, מעבירים את התערובת למחבת, ומטגנים בחום גבוה כחמש דקות. מעבירים לתנור, ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות.
  4. מוציאים, מקררים מעט והופכים על גבי צלחת. מגישים עם מעט שמנת חמוצה ופלפל חריף.

פשטידת בטטות ובצל

ריטה שאוליאן
המצרכים:
1 כף שמן זית 2 בצלים גדולים קצוצים 3 שיני שום, פרוסות 2 בטטות פרוסות דק בסכין או בקולפן או כל ירק אחר שאוהבים בפשטידות 500 גר' גבינת עיזים 5% או גבינת סויה או גבינה לבנה 5% 3 כפות קוואקר דק 3 ביצים או 3 כפות פשתן טחון + 9 כפות מים (לגרסה הטבעונית) מלח ופלפל שחור לפי הטעם קורט אגוז מוסקט (לא חייבים) 3 כפות גבינת פרמזן
7 צפייה בגלריה
פשטידת בטטה
פשטידת בטטה
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם כ-7 דקות, או עד שהם שחומים. מוסיפים את השום ואת הירק שבחרתם ומערבבים. מטגנים כמה דקות נוספות, מכבים את האש, מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים עד לציפוי, מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
  3. אופים כחצי שעה או עד שהפשטידה משחימה והפנים רך.

פשטידת פטריות עם בזיליקום

אינס ינאי
המצרכים (תבנית בקוטר 26 ס"מ או בגודל 30X20 ס"מ):
10 פטריות שמפיניון גדולות או 2 סלסילות של פטריות קטנות (אפשר ורצוי להחליף חלק מהן בסוגים אחרים של פטריות) 3 כפות שמן זית 2 בצלים, קצוצים 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 2 ביצים 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 200 גר' גבינה בולגרית או צפתית מגוררת 100 גר' גבינת פרמזן, מגוררת 2 כפות קמח תופח
7 צפייה בגלריה
פשטידת פטריות
פשטידת פטריות
(צילום: אפיק גבאי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. פורסים את הפטריות. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5 דקות נוספות. מסננים מנוזלים, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
  2. מוסיפים לקערה את השמנת והביצים ומערבבים. מוסיפים את הבזיליקום, המלח והפלפל, ומערבבים. מוסיפים את הגבינות והקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. משמנים את התבנית ומעבירים אליה את התערובת. אופים כ-35 דקות, עד שפשטידת הפטריות משחימה.

פשטידת ירקות במחבת

אפרת סיאצ'י
המצרכים:
1 בצל קטן 1 גזר בינוני, קלוף 1 קישוא בינוני, קלוף 1 קולורבי קטן, קלוף (*אפשר לשים קישוא נוסף במקום) 1 תפוח אדמה קטן, קלוף 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק 5 כפות גבינה (קוטג', גבינת שמנת, מסקרפונה) 2 ביצים 2 כפות קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן – אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה)
תיבול - 3/4 כפית מלח 1/4 כפית שטוחה כורכום 1/4 כפית שטוחה כמון קמצוץ פלפל שחור
7 צפייה בגלריה
 פשטידת ירקות במחבת
 פשטידת ירקות במחבת
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מגררים את כל הירקות בפומפייה גסה, סוחטים מנוזלים ושמים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. מחממים מחבת בקוטר 26 ס”מ עם 2-3 כפות שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). כשהשמן חם, יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים לגובה אחיד. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה במשך 20-30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת בחלקה התחתון.
  2. בעזרת תרווד הופכים בעדינות צד, מכסים ומבשלים 20 דקות נוספות (אם קשה להפוך את הפשטידה עם תרווד, ניתן להפוך את הפשטידה על צלחת שטוחה ולהחזיר למחבת בזהירות). מעבירים את הפשטידה לצלחת שטוחה, חותכים לרבעים, ומגישים.

פשטידת ירקות וגבינה

המצרכים:
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות 1 כוס אפונה (אפשר מוקפאת) 1 כוס גרגרי תירס (אפשר מוקפא) 1 כוס שעועית ירוקה (אפשר מוקפאת) 1 כוס גזר גמדי (אפשר מוקפא) מלח 1 גביע שמנת חמוצה (27%-9%) או יוגורט 5% 3 ביצים 50 גר' גבינת אדם או אמנטל מגוררת 2 כפות קמח 1 כף מיקס עשבי תיבול, קצוצים מעט פלפל שחור קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים ומקמחים תבנית מוארכת באורך 30 ס"מ.
  2. חותכים את הפלפל לקוביות קטנות. אם יתר הירקות מוקפאים – מפשירים אותם. מניחים את כל הירקות בסיר קטן, מכסים במים מומלחים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים היטב מהמים ומעבירים לקערה. מוסיפים לירקות את כל יתר החומרים. מעבירים לתבנית ואופים במשך 45 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  3. לפני ההגשה, הופכים את הפשטידה על משטח עבודה ופורסים לפרוסות (מגישים עם רוטב עגבניות או עם סלט ירוק).

פשטידת קישואים וברוקולי

אפרת סיאצ'י
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
1 בצל בינוני, קצוץ 2 קישואים בגודל בינוני-קטן, קלופים ומגוררים בפומפייה גסה 150 גר' פרחי ברוקולי, קצוצים דק (כ-3 כוסות) 2 ביצים 200 גר' שמנת חמוצה או גבינה לבנה 2 כפות גדושות קמח תופח 1 כפית מלח מעט פלפל שחור
7 צפייה בגלריה
פשטידת קישואים וברוקולי
פשטידת קישואים וברוקולי
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק. מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הקישוא המגורד ופרחי הברוקולי הקצוצים ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי (יש לבשל על אש בינונית עם מכסה ולערבב מידי פעם). מסירים מהלהבה, ומצננים.
  3. מעבירים את תערובת הברוקולי והקישואים לקערה. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה. מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (רק לאחר קירור מוחלט הפשטידה מתייצבת).

פשטידת ספגטי וברוקולי

רחלי קרוט
המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ):
1 ראש ברוקולי 1 חבילה ספגטי (מספר 5 ברילה) 150 גר' גבינה בולגרית או פטה עיזים רכה 250 גר' (מיכל) גבינת ריקוטה או גבינת שמנת 125 גר' (1/2 קופסה) קוטג' 150 גר' גבינה צהובה מגורדת דק 4 ביצים מלח ופלפל שחור
7 צפייה בגלריה
פשטידת ספגטי וברוקולי
פשטידת ספגטי וברוקולי
(צילום: אסף אמברם)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הברוקולי לפרחים שווים בגודלם, קצת יותר קטנים מרוחב התבנית, ומבשלים בסיר עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים. גם אם הברוקולי לא מוכן עד הסוף זה בסדר. מבשלים את הספגטי בסיר עם מים רותחים לפי הוראות היצרן.
  2. בקערה גדולה שמים גבינה בולגרית, ריקוטה, קוטג', ביצים וגבינה צהובה, ומערבבים היטב. מוסיפים את הספגטי ומערבבים. משמנים תבנית קפיצית בחמאה ומניחים מתערובת הספגטי והגבינה עד 1/3 גובה. מפזרים פרחי ברוקולי עם הראש כלפי מטה, ומכסים בספגטי שנותר.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהפשטידה זהובה. הופכים, מצננים לגמרי ורק אז פורסים כמו עוגה, ומגישים.

פשטידת כרישה ותרד

עמית דונסקוי
המצרכים (8 מנות בתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ):
50 גרם חמאה 3 יחידות גדולות (כ־1/2 1 ק"ג) כרישה, החלק הלבן בלבד, פרוסות 1 שן שום, כתושה 2 חבילות (500 גרם) עלי תרד טריים, נקיים ושטופים 6 ביצים 1 כוס (240 מ"ל) חלב 250 גרם גבינת פטה מגוררת, מכל סוג שאוהבים מלח, פלפל שחור גרוס 5 כפות (50 גרם) קמח תופח
7 צפייה בגלריה
פשטידת ברוקולי ותרד
פשטידת ברוקולי ותרד
(צילום: עמית דונסקוי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו), משמנים את התבנית היטב.
  2. שמים את החמאה בסיר רחב וממיסים. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה גבוהה כ־3 דקות, עד שהיא מזהיבה. מוסיפים את השום והתרד, מערבבים, מכסים ומטגנים כ־4 דקות, עד שהתרד משנה את צבעו ומתרכך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון כ־10 דקות.
  3. שמים בקערה גדולה את הביצים, החלב והגבינה וטורפים לבלילה אחידה. יוצקים לסיר עם הכרישה והתרד ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מנפים פנימה את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
  4. אופים כ־40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מגישים חם עם יוגורט ליד.