קציצות דגים
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
27
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
קציצות:
600
גרם
פילה דג טרי, ללא עור ואדרות, שלם או טחון
(מומלץ בחום דג בקלה טרי. בנוסף מתאימים דגים כמו בורי, מוסר, לברק ודניס)
1
בצל לבן קלוף וקצוץ גס
1
תפוח אדמה קטן קלוף וקצוץ גס
5
שיני שום קלופות וקצוצות גס
1/4
צרור פטרוזלילה (עלים בלבד)
1/4
צרור כוסברה קצוצה גס (עם הגבעולים)
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1
כפית שטוחה
מלח
1/4
כפית
כורכום
1/4
כפית
שאטה חריף
1/2
כפית
כמון טחון
1/3
כוס
שמן חמניות
1/3
כוס
מים
1/4
כפית
משיה
רוטב:
2
פלפלים מיובשים חריפים 
1
פלפל צ'ילי טרי
4-3
פלפלים אדומים מתוקים מיובשים
5-4
שיני שום קלופות ופרוסות
חופן קטן
גבעולי כוסברה ופטרוזיליה
(אנחנו השארנו שלמים, יכולים לקצוץ אותם גס או דק)
8
עגבניות בשלות, מגורדות על פומפייה או מרוסקות בבלנדר
1/4
כוס
שמן חמניות
1
כפית
פלפל שחור
2
כפות
פפריקה מתוקה בשמן
1
כף
מלח ים
1
כף
סוכר
1/4
כפית
משיה
1
כוס
מים רותחים/ ציר ירקות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
קציצות: שמים במעבד מזון דג, בצל, תפוח אדמה, פטרוזיליה, כוסברה ושום וטוחנים למרקם חלק. לאחר מכן מעבירים את המסה לקערה, מוסיפים את התבלינים, המים והשמן ולשים למשך כ-4 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למנוחה לשעה לפחות.
אוטב: בסיר רחב שמים את השמן ומוסיפים את הפלפלים היבשים, מטגנים מעל להבה בינונית לחצי דקה עד שהפלפלים משנים צבע ונראים כהים יותר. מוסיפים אל הסיר שום פרוס, פפריקה, ומשיה ומטגנים לחצי דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת כוס המים ומערבבים היטב. מתבלים במלח, פלפל, סוכר ומשיה ומבשלים מעל להבה נמוכה. 
בזמן שהרוטב מתבשל, מוציאים את תערובת הדג מהמקרר, ובידיים רטובות או משומנות מעצבים קציצות בגודל כדור שטוח. לאחר מכן מכניסים את הקציצות לרוטב ומנענעים את הסיר כדי שהקציצות יתכסו ברוטב. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על להבה בינונית למשך 15 דקות. וזהו - הקציצות מוכנות.