ילדים מתים עליהם ובשביל המבוגרים זה רק תירוץ בשביל לטרוף אותם בעצמם: פנקייקס הם אולי הקינוח המגרה, הטעים והאהוב ביותר. אפשר להכין אותם בהרבה גרסאות ואפשר להוסיף להם כמעט כל מה שאוהבים - משברי שוקולד, דרך דבש וחמאה ועד ריבת תות.
במתכון הראשון, השף ארז קומרובסקי מפציץ עם שתי תוספות שמשדרגות יותר מהכל את התוצאה הסופית - קצפת בטעם שקדים ופירות קיץ. התוצאה הסופית מצטלמת כל כך יפה, שתוכלו להוציא את העיניים לכל קבוצות הוואטס-אפ שלכם, ולקוות שאף אחד לא יזמין את עצמו במקרה, לביקור ספונטני.
4 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
4 צפייה בגלריה
הפנקייק של ארז קומרובסקי
הפנקייק של ארז קומרובסקי
הפנקייק של ארז קומרובסקי
(צילום: אביהו שפירא)
במתכון השני קומרובסקי מוסיף לבלילה סלק מגורר, מה שלא רק צובע את הפנקייקס באדום, אלא גם מוסיף מתיקות מופלאה ורובד נוסף של טעם.
יש כאלה שאוהבים את הפנקייק שלהם עבה ויש כאלה שאוהבים דק - לא משנה באיזו אסכולה אתם, רק שימו לב שאם הלכתם על הגרסה העבה, חייבים להנמיך את הלהבה ולחכות בסבלנות עד שהוא יהיה מוכן גם מבפנים.
ודבר אחרון לפני שמתחילים: כל התוספות כאן הן רק הצעה אחת מבין רבות, אנחנו ממליצים להתפרע עם כל מה שבא לכם בזמן ההגשה.

פנקייק

המצרכים:
1/2 1 כוסות קמח תופח 4 כפות סוכר 2 חלמונים 1/2 כפית מלח ים 80 גר' חמאה, מומסת 2 כוסות ריוויון חמאה לטיגון 1/2 מקל וניל, חצוי לאורך
להגשה - 1/2 ליטר שמנת מתוקה 38% 1/3 כוס רוזטה איכותית (משקה רכז שקדים) חופן פירות קיץ שאתם אוהבים
אופן ההכנה:
  1. בקערה מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח. בקערה אחרת מערבבים חלמונים עם ריוויון, חמאה מומסת ומקל וניל. שופכים את תערובת הקמח לתערובת הביצים בהדרגה, ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה (מורחים אותה על המחבת בעזרת נייר מגבת), ויוצקים לתוכה מעט מהבלילה בעזרת מצקת. הופכים את התערובת ברגע שמתחילות להופיע בועות. ממשיכים בטיגון במשך 10 שניות נוספות, ומוציאים.
  3. מכינים את הקצפת - מקציפים את השמנת בעזרת מקצף ידני עד לקבלת קצפת. יוצקים פנימה את הרוזטה, ומערבבים בעדינות.
  4. הגשה - מסדרים את הפנקייקים על צלחת, מניחים מעל חצאי תותים ויוצקים מעל כף מהקצפת. שמים מעל פנקייק נוסף, עוד תותים ועוד קצת ומגישים.

פנקייק סלק

המצרכים:
3/4 כוס סלק, מגורר דק 3/4 כוס חלב 50 גר' חמאה מומסת + מעט חמאה לטיגון 3 ביצים 1/2 כפית מלח 1/2 2 כפות סוכר 1 כוס קמח תופח
לקישוט - 1/4 כוס אבקת סוכר חופן פירות שאתם אוהבים מעט סירופ רימונים 1 מכל שמנת חמוצה או 1/2 כוס קרם פרש
4 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
4 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הסלק המגורר עם הביצים, החלב והחמאה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר.
  3. מאחדים בין התערובת היבשה לרטובה, ומערבבים מעט תוך תנועות קיפול רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מחממים מחבת טפלון, וממיסים בה קוביית חמאה קטנה. יוצקים פנימה מעט מתערובת הפנקייק, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  5. הגשה - מגישים עם אבקת סוכר, חופן פירות ושמנת חמוצה או קרם פרש.