yk13834484
כשר
טבעוני
זמן הכנה
150 דקות
זמן כולל
200 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
17
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק הפריך:
150
גרם (1 כוס + 1 כף)
קמח
100
גרם
חמאה קרה
חתוכה לקוביות
40
גרם (4 כפות)
אבקת סוכר
קורט
מלח
1
כפית
תמצית וניל
1
חלמון
2-1
כפות
מים קרים
למלית השוקולד והפקאן:
250
גרם
שוקולד מריר
150
גרם
חמאה
150
גרם (3/4 כוס)
סוכר
1/2
כפית
מלח
3
ביצים L
150
גרם (כוס וחצי)
קמח שקדים
100
גרם
אגוזי פקאן טבעיים
קלופים
לקישוט:
50
גרם
אגוזי פקאן
5
גרם
שוקולד מריר
מעט מלח ים
או מלח מאלדון (רגיל או מעושן)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. הבצק הפריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4-3 מ"מ ומרפדים את תבנית האפייה. חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים. דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.
4. מקפיאים את הקלתית במשך כשעה. מחממים תנור ל־175 מעלות.
5. מלית השוקולד והפקאן: בקערה ממיסים יחד שוקולד וחמאה לתערובת אחידה במיקרוגל או על בן מארי.
6. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב עד שאחיד. מוסיפים קמח שקדים ופקאנים ומערבבים היטב לתערובת אחידה וסמיכה מאוד.
7. יוצקים את התערובת על הקלתית הקפואה ומיישרים. מפזרים חצאי פקאן, שוקולד ומעט מלח ואופים במשך 50-40 דקות או עד שהקלתית מזהיבה והמלית מתייצבת בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
8. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.