האביב הוא העונה הכי אהובה עליי בשנה. זה הזמן שבו הכול פורח, האדמה עדיין רטובה מהחורף ומביאה איתה המון צמיחה, והשמש? היא כבר גבוה בשמיים, מאירה את היום. זאת תקופה של התחדשות ושל ירוק. זמן של פריחה מחדש אחרי חורף מנומנם. וגם עכשיו, בשיא פריחת האדמה, אני רוצה להזכיר לכולנו שיש 133 חטופים וחטופות שכבר למעלה מחצי שנה לא ראו אור יום. זאת החובה המוסרית שלנו לדאוג שהם יהיו כאן.
אביב הוא גם הזמן שכל הירקות הירוקים צצים בשווקים – שומר ואפונה, כרוב ניצנים ועשבי תבלין עם ריח של פלא. עונת המעבר המיוחדת הזאת היא גם החיבור בין החורף לקיץ. בין פירות הדר שעוד רגע מסיימים את מחזור הצמיחה שלהם ובין עגבניות ישראליות נפלאות שהשמש מחבקת.
כדי לתת לחקלאות המקומית הנפלאה הזאת את הבמה שכל כך מגיע לה, נפגשתי עם אפרת ליכטנשטט, שהיא לא רק חברה מדהימה אלא אחת הנשים הכי מוכשרות שאני מכירה. אפרת ואני חולקות אהבה גדולה לסלטים, והיה לי ברור שכתבה כזו לא יכולה לקרות בלעדיה. כך קרה שהשכם בבוקר פתחנו ארגזי ירקות ופירות היישר מהשוק והתחלנו לשחק. לחתוך ולערבב. לתבל ולטעום. חמישה סלטים צבעוניים נולדו מהמפגש הזה. חמישה סלטים שהם תמצית עונת הפריחה וההתחדשות.
פורסם לראשונה: 00:00, 28.04.24