התגעגעתם לבצק? האמת שגם אני. למרות האהבה הגדולה שלי למצות, בעיקר כאלה עם שוקולד או מטוגנות עם ביצה, יש שלב שבו כל מה שמתחשק לי זה לחמניות, לחם ופסטה.
אז רגע אחרי החזרה לקמח, הכנתי לכם הפעם שני מתכונים פחמימתיים שמכינים בצ'יק. כאלה שלא צריך לחכות הרבה כדי ליהנות מהם. בכל זאת, חיכינו כבר שבוע.
פסטה פיצ'י ברוטב קצ'ו א פפה
פסטה ביתית מהירה שלא מצריכה מכונה ולא מערוך, אלא רק ערבוב של קמח ומים ורידוד של הבצק עם הידיים לנחשים דקים. המתכון הזה כל כך קל שילדים יתלהבו להכין אותו. ואל דאגה, גם אם נחשי הבצק לא ייצאו בדיוק באותו רוחב - הם עדיין יהיו טעימים בטירוף.
ומילה לגבי הרוטב – מדובר על רוטב קרמי ובועט של גבינת פיקורינו נמסה שהופכת לקרמית ומזכירה קצת רוטב שמנת, ובתוכה יהלומים קטנים של פלפל שחור גרוס שמוסיף חריפות מעקצצת. אתם יכולים כמובן להכין את הפסטה הזו עם כל רוטב שתרצו, רק זכרו שהרוטב מחכה לפסטה ולא להפך.
לחמניות פרח גבינות ושום
מאפיית CALIC BAGEL בלוס-אנג'לס ידועה בבייגלס ממולאי הגבינה שלה. כל כך ידועה שאנשים נוסעים במיוחד עד אליה כדי לטעום ולצלם את הביייגלס הממולאים לאינסטגרם ולטיקטוק, ואין כמעט סרטון שלהם שלא שובר את הרשת. מדובר בעצם בסוג של בייגלס-פרעצלס שממלאים בגבינות עם שלל טעמים וגיוונים כמו צ'דר, חלפיניו ועוד, ולאחר המילוי הבייגלס נטבלים בתערובת של ביצים ושום ומשם לתנור. בגרסה המקומית והפשוטה שלנו לקחתי את הרעיון הנפלא הזה ומילאתי באותו אופן לחמניות עגולות שאפשר למצוא בכל סופר. הלחמניות האלה התכסו במשיכת ביצים רכה מתובלת בשום ובפטרוזיליה ומשם היישר לתנור - גם כדי לרכך את הגבינות וגם כדי להפוך את הלחמניות לקריספיות. אחרי ביס אחד תבינו למה הן כאלה ויראליות.