זה מתחיל בהכנת תערובת הבשר (או הדג) וממשיך בחיתוך תפוחי האדמה, מילוי ואחר כך ציפוי בבלילת ביצים וטיגון עד הזהבה. ומשם? משם היישר לרוטב, שם קציצות המפרום עוברות ריכוך וסופגות את הטעמים.
האם ההשקעה משתלמת? ועוד איך. ביס אחד ואין מישהו שלא יבקש מכם להכין את זה שוב ושוב. אין מישהו שישכח את הסיר הזה.
2 צפייה בגלריה
yk13885752
yk13885752
(צילום: טל סיון צפורין)

מפרום תפוחי אדמה במילוי בשר

לתפוחי אדמה ולמילוי:
• 5-6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
• 400 גרם בשר טחון
• 1/3 צרור עלי פטרוזיליה
• 1 בצל לבן גדול, קלוף
• 3 שיני שום כתושות
• 3 כפות פירורי לחם
• 3 כפות שמן
• 1/2 כפית פפריקה מתוקה
• 3/4 כפית בהרט
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 3/4 כפית מלח
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1/4 כפית קינמון
לבלילת ביצים ולטיגון:
• 2 ביצים L – טרופות
• 2 כפות רסק עגבניות
• 4 כפות מים
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כוס קמח
• שמן לטיגון
לרוטב:
• 4 כפות שמן זית
• 2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
• 6 שיני שום, קלופות
• 2 כפיות רסק עגבניות
• 3/4 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 1 כף גדושה פפריקה מתוקה (עדיף בשמן)
• 3/4 כפית בהרט
• 1/4 כפית קינמון
כך עושים:
1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ויוצרים חתך באמצע שלהן כמעט עד הסוף. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה עם הרבה מים קרים ומלח וממשיכים להכנת המילוי.
2. קוצצים דק-דק את הבצל והפטרוזיליה ומערבבים ביחד עם שאר מצרכי המילוי.
3. פותחים בזהירות את תפוח האדמה וממלאים בבשר. יוצרים בעצם קציצה שטוחה ומכניסים פנימה. מהדקים מסביב. חוזרים על הפעולה עם יתרת תפוחי האדמה והמילוי.
4. מערבבים היטב את מצרכי בלילת הביצים עד שנוצר מרקם של טחינה דלילה. אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
5. מחממים שמן בסיר סוטאז עד לגובה של 4 ס"מ.
6. טובלים את המפרום בבלילה ומטגנים בשמן מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג או רשת טיגון.
7. באותו סיר שטיגנתם בו את המפרום מכינים את הרוטב (משאירים בסיר כמה כפות שמן ולא יותר).
8. קוצצים דק את הבצלים והשום ומטגנים בשמן זית עד הזהבה עדינה.
9. מוסיפים את שאר המצרכים ומטגנים יחד 4-5 דקות.
10. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים יחד 15 דקות.
11. מחזירים פנימה את המפרום ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
12. מומלץ להעביר את הסיר לתנור (190 מעלות) לעוד 15-20 דקות בסיום הבישול כדי לקבל חלק עליון זהוב.

מפרום תפוחי אדמה וקציצות דג ברוטב צהוב

לתפוחי אדמה ולמילוי:
• 5-6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
• 400 גרם דג לבן טחון
• 1/3 צרור עלי פטרוזיליה
• 1/3 צרור עלי כוסברה
• 1 בצל לבן גדול, קלוף
• 3 שיני שום כתושות
• 2 כפות פירורי לחם
• 3 כפות שמן
• 1 ביצה L או M
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 3/4 כפית מלח
לבלילת ביצים ולטיגון:
• 2 ביצים L – טרופות
• 1 כף רסק עגבניות
• 4 כפות מים
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כוס קמח
• שמן לטיגון
לרוטב:
• 4 כפות שמן זית
• 2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
• 6 שיני שום, קלופות
• 3 ענפי סלרי כולל העלים
• 1 כפית שטוחה כורכום
• 3/4 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור טחון
• 3/4 כפית בהרט
• 1/4 כפית קינמון
2 צפייה בגלריה
yk13885827
yk13885827
צילום: טל סיון צפורין
כך עושים:
1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2 ס"מ ויוצרים חתך באמצע שלהן כמעט עד הסוף. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה עם הרבה מים קרים ומלח וממשיכים להכנת המילוי.
2. קוצצים דק-דק בצל, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים היטב ביחד עם שאר מצרכי המילוי.
3. פותחים בזהירות את תפוח האדמה וממלאים בתערובת הדג. יוצרים בעצם קציצה שטוחה ומכניסים פנימה. מהדקים מסביב. חוזרים על הפעולה עם יתרת תפוחי האדמה והמילוי.
4. מערבבים היטב את מצרכי בלילת הביצים עד שנוצר מרקם של טחינה דלילה. אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת מים.
5. מחממים שמן בסיר סוטאז עד לגובה של 4 ס"מ.
6. טובלים את המפרום בבלילה ומטגנים בשמן מ-2 הצדדים עד הזהבה יפה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג או רשת טיגון.
7. באותו סיר שטיגנתם בו את המפרום מכינים את הרוטב. שימו לב שאם יש יותר מדי שמן אפשר להוציא חלק.
8. קוצצים דק בצלים, שום וסלרי ומטגנים בשמן זית עד הזהבה עדינה.
9. מוסיפים את שאר המצרכים ומטגנים יחד 4-5 דקות.
10. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים יחד 15 דקות.
11. מחזירים פנימה את המפרום ומבשלים במשך 45 על אש נמוכה או עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
12. מומלץ להעביר את הסיר לתנור (190 מעלות) לעוד 15-20 דקות בסיום הבישול כדי לקבל חלק עליון זהוב.
פורסם לראשונה: 00:00, 15.05.24