1/2 חבילת פטה, שקית פתוחה עם גבינה צהובה מגורדת, קצת גבינת שמנת וגביע יוגורט – גם לכם נשארו גבינות פתוחות במקרר אחרי החג? אז הנה דרך נפלאה להשתמש בהם ולהכין בורקס שהכי כיף לאכול בערב או בשבת בבוקר. תמצאו כאן מתכון לבורקס גבינות שמכינים באמת בצ'יק. מסוג הבורקס שאפשר להכין גם כמה שעות לפני הארוחה ולחמם לפני הגשה. אני אוהבת להגיש את הבורקס לצד צלחת ירקות צבעונית וגבינות טובות או לצד טחינה וביצים קשות.
ויש גם מתכון לבורקס מים שבמקור מכינים עם בצק ביתי שמרדדים דק דק ממש לעובי של נייר, ומבשלים במים קצת כמו פסטה. הבורקס שמתקבל רך מבפנים בדומה ללזניה ופריך מבחוץ. העדר החמאה או המרגרינה גם הופכים אותו למאוזן ועדין יותר.
בורקס מים במילוי גבינות ותרד מבצק פילו
מה צריך:
• 1 חבילה בצק פילו – מופשר על פי הוראות היצרן
• 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
• 2/3 כוס גבינת פטה או בולגרית
• 1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת בכל אחוז שומן שאוהבים
• 100 גרם גבינת טבורוג או כנען או גבינה גרוזינית
• 1 סלסילת עלי תרד (עלים בלבד)
לטבילת הבצק:
• 2 ביצים L
• 3/4 כוס מים
• 1/2 כפית מלח
• 3 כפות שמן זית
כך עושים:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות ומניחים בצד. קוצצים את התרד לרצועות דקות.
2. בקערה נוספת טורפים ביצים, מים, מלח ושמן זית.
3. טובלים עלה של בצק פילו בנוזל הביצים והמים ומניחים בתוך תבנית בגודל 20X30. לא נורא אם זה מתקווצ'ץ' קצת, זה אמור להיות ככה.
4. חוזרים על הפעולה עם מחצית מעלי הפילו ומניחים בכל פעם עוד עלה טבול אחד על האחר. אם נוצרים חורים, ממלאים אותם בבצק.
5. אחרי שמניחים מחצית מכמות עלי הפילו, מפזרים מעל את תערובת הגבינות ומעליה את התרד הקצוץ.
6. חוזרים שוב על טבילת עלי הבצק בנוזלי הביצים והמים ומניחים מעל התרד שכבה על שכבה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה.
בורקס גבינות בסגנון טורקי
מה צריך:
• 1 חבילה בצק עלים חמאה – מופשר על פי הוראות היצרן
• 1 כוס גבינה בולגרית או פטה
• 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
• 200 גרם גבינת ריקוטה או טבורוג
• 4-3 כפות שמן
• שומשום בנדיבות
כך עושים:
1. מערבבים בקערה את כל הגבינות.
2. פורסים את הבצק על השיש עם הצד הרחב מופנה אליכם, ומניחים פס מהמילוי בתחתית הבצק.
3. מגלגלים ליצירת רולדה סביב המילוי וחותכים את הבצק כך שתיווצר לכם מעין רולדה.
4. מעבירים את רצועות הבצק לתבנית תנור ומעצבים כמו שבלול. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והגבינות.
5. מברישים את הבורקס בנדיבות בשמן ומפזרים שומשום. אופים ב-200 מעלות במשך 35 דקות או עד הזהבה.
פורסם לראשונה: 00:00, 19.06.24