אם יש משהו ששווה לחכות לו בקיץ זה הפירות. מלאי עסיס, מתוקים ומרווים וכל כך יפהפיים ומלאי צבע עז. בין הפירות האלה, שגודשים עכשיו את השווקים והירקניות, נמצאת הנקטרינה. עד לא מזמן ניתן היה למצוא אותה בגרסתה הצהובה או הלבנה ולאחרונה גם בגרסת המיני, שמגדלים במשק בן דור, שנקראת נקטרינה פיתה בגלל פחיסותה משובבת הלב.
יש משהו אקזוטי בנקטרינה – היא נעה בין מתיקות עזה לחמיצות עדינה ואם מכניסים אותה למטבח מגלים שהיא נפלאה בתוך עוגה, ריבה צלויה לצד גלידה או בתוך קינוחי כוסות עם טפיוקה או קרם גבינה. אבל לא רק קינוחים אפשר להכין איתה, אלא גם מנות מלוחות. שני המתכונים שהבאתי לכם הפעם לוקחים את הנקטרינה למחוזות אחרים ממה שאתם מורגלים לפגוש.
1 צפייה בגלריה
yk13973002
yk13973002
(רחלי קרוט)
פעם אחת היא מככבת בתוך סלט בורגול, שם היא מוסיפה מתיקות ועסיסיות, שוברת את העוקצנות של הבצל ואת האדמתיות של הבורגול, ובפעם השנייה היא מופיעה בגרסתה הצלויה, אז טעמיה מתחדדים והיא משתלבת מעולה עם גבינות עזות טעם וברוסקטה קריספית, שהיא הניגוד הגמור לרכותה.

סלט בורגול עם נקטרינה ובצל סגול

מה צריך:
• 3/4 כוס בורגול עבה
• 1/2 כפית מלח
• 2 נקטרינות – לבנות או צהובות
• 1/2 בצל סגול, קלוף
• 15 עלי נענע
• 1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
• 1/4 צ'ילי טרי – לא חובה
• 1/4 כוס אפונת וואסבי או שקדים פרוסים
• 3 כפות שמן זית
כך עושים:
1. מבשלים את הבורגול עם הרבה מים ומלח עד ריכוך (בערך 10 דקות) ומסננים לגמרי.
2. חותכים את הנקטרינות לקוביות בגודל 1 ס"מ ואת הבצל לקוביות קטנות יותר.
3. קוצצים דק את עשבי התיבול והצ'ילי וקוצצים גס את אפונת הוואסבי.
4. אם משתמשים בשקדים פרוסים, קולים אותם על מחבת עד הזהבה עדינה.
5. מערבבים את כל המצרכים יחד ומגישים בטמפרטורת החדר.

ברוסקטה גבינת קממבר עם נקטרינות צלויות

מה צריך:
• 6 פרוסות לחם מחמצת משובח או באגט/ ג'בטה
• 1 חבילה (125 גרם) גבינת קממבר או גבינת ברי
• 3 כפות שמן זית
• 1/2 כפית מלח
• 3-2 נקטרינות מכל סוג שאוהבים
• 5-4 ענפי תימין
• מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
כך עושים:
1. מברישים את פרוסות הלחם במעט שמן זית ומליחים בעדינות.
2. צורבים את הלחם על מחבת פסים עד שנוצרים פסים יפים. מוציאים ושומרים בצד.
3. חותכים את הנקטרינה לשניים ומוציאים את הגלעין. חותכים את החצאים לרבעים.
4. מזלפים מעט שמן זית על מחבת פסים וצורבים את הנקטרינות משני הצדדים עד שנוצרים פסי צריבה עדינים.
5. פורסים את הגבינה לפרוסות דקות.
6. מניחים פרוסות גבינה על הלחם, ומעל הגבינה מניחים נקטרינות צלויות, מעט עלי תימין, מלח ופלפל שחור. אם רוצים ניתן לזלף מעל מעט דבש.
פורסם לראשונה: 00:00, 03.07.24