אם יש מנה אחת שאני יכולה לחזור עבורה שוב ושוב לאותה מסעדה זאת נאמס. רול קריספי מדפי אורז, לרוב ממולא בעוף, אטריות שעועית וירקות, שמגיע לשולחן לצד עלי חסה פריכים, נענע, כוסברה וצ'ילי.
כל אלה נועדו לעדן את הטיגון של הנאמס ולהוסיף רעננות. זאת באמת מנה מדהימה, מהמטבח הווייטנאמי, שבתקופה האחרונה כובשת את המסעדות האסייתיות בארץ.
אני מודה, כשהעליתי תמונה של הנאמס שהכנתי לסטורי, לא שיערתי כמה אנשים יבקשו את המתכון. יותר מכל תמונת אוכל שהעליתי בחודשים האחרונים. מסתבר שאני לא היחידה שמאוהבת.
ולצד הנאמס הכנתי לכם גם מתכון קל-קל וטעים-טעים לאגרול ביתי, פריך וקריספי, שאופים בתנור. יוצא חלום.
כמה דברים קטנים לפני שאתם רצים להכין:
• את דפי האורז דמויי התחרה (דפי אורז מרושתים) קניתי בסופר אסייתי שנקרא TAYO בראשון-לציון (יש גם סניף בבאר-שבע, הם עושים משלוחים), ואפשר גם לקנות אותם בחנויות עם מוצרים מאסיה, כמו מזרח ומערב. ואם לא מצאתם? אין בעיה להכין עם דפי אורז רגילים, שאני בטוחה שיש לכם בבית מהפעם האחרונה שהכנתם בורקס גבינה מדפי אורז.
• המילוי של האגרול, שיש בו רק ירקות, יעבוד מעולה גם בנאמס והוא הכי קל להכנה. אז תרגישו בנוח לקחת את המילוי של האגרול ולשים אותו בנאמס.
• אפשר לוותר על אטריות השעועית, אפשר לוותר על הפרגיות, אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף טחון או בטופו קצוץ דק. תשחקו, זה כל היופי.
• אני אפיתי את הנאמס ואת האגרול. אני חושבת שכדי לטגן בשמן עמוק בבית צריך סיבה מאוד טובה, ופה ספציפית זה יוצא מצוין גם בלי השמן, אבל כמובן, אתם יכולים גם לטגן.
נאמס במילוי פרגיות, אטריות שעועית וירקות – אפויים בתנור
מה צריך:
• 200 גרם פרגיות טחונות
• 1 גזר, קלוף
• 1/4 כרוב קטן
• 1/2 בצל לבן, קלוף
• 1 כפית טריאקי
• 1 כפית סויה כהה
• 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
• 1 כף קורנפלור
• 1 שקית קטנה (40 גרם) אטריות שעועית
• 8-12 דפי אורז במראה תחרה / דפי אורז רגילים
• תרסיס שמן או מעט שמן לשימון
להדבקה:
• 1 כפית קמח
• 2-3 כפיות מים
להגשה:
• עלי חסה פריכים
• עלי נענע
• עלי כוסברה
• צ'ילי חריף פרוס
• רוטב צ'ילי
כך עושים:
1. מניחים את אטריות השעועית בקערה ומכסים במים רותחים. מניחים להן להתרכך במשך 10-15 דקות ומסננים.
2. חותכים את האטריות כדי שלא יהיו ארוכות מדי ומעבירים לקערה.
3. מגרדים את הגזר על פומפייה ומוסיפים לקערה. קוצצים דק-דק כרוב ובצל ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים טריאקי, סויה, רוטב צ'ילי, קורנפלור ואת הפרגיות הטחונות ומערבבים הכל יחד.
5. מערבבים בכוס קטנה את הקמח והמים.
6. אם משתמשים בדפי אורז דמויי תחרה מניחים בתחתית הדף העגול פס מהמילוי, סוגרים מהצדדים כלפי פנים ומגלגלים. כשמגיעים לסוף שמים מעט מבלילת הקמח והמים בקצה עיגול דף האורז וסוגרים. הקמח יוודא שהנאמס סגורים.
7. אם משתמשים בדפי אורז רגילים מרטיבים אותם 2 שניות במים קרים, מניחים על השיש וממלאים בדיוק כמו עם דפי האורז דמויי התחרה.
8. מניחים את כל הנאמס על תבנית תנור עם נייר אפייה מעט משומן, ומקפידים לשמן גם מעל עם תרסיס שמן או מברשת ושמן. חשוב ממש שהחלק העליון לא יישאר יבש, ללא שכבה דקה של שמן.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-35 דקות או עד הזהבה יפה.
10. מי שרוצה, ניתן לטגן את הנאמס בשמן עמוק כמו שמטגנים צ'יפס.
11. להגשה: מניחים נאמס בתוך עלה חסה ומפזרים בפנים מעט עלי כוסברה, נענע ופרוסות צ'ילי. עוטפים את הכל עם החסה, טובלים ברוטב ונהנים.
12. רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לרוטב מעט ג'ינג'ר קצוץ דק, שום קצוץ ומעט שמן שומשום.
אגרול ירקות אפוי בתנור
מה צריך:
• 1 גזר, קלוף
• 1/4 כרוב
• 1 בצל לבן קטן, קלוף
• חופן נבטים סיניים – לא חובה
• 1 כפית טריאקי
•1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
• 1 כפית סויה כהה
• 1 כף קורנפלור
• 8 עלי סיגר
• תרסיס שמן או מעט שמן לשימון
להדבקה:
• 1 כפית קמח
• 2-3 כפיות מים
כך עושים:
1. מערבבים בכוס את הקמח והמים. חותכים את הגזר, הכרוב והבצל לרצועות כמה שיותר דקות.
2. בקערה מערבבים את כל הירקות
עם טריאקי, רוטב צ'ילי, סויה וקורנפלור.
3. מניחים עלה סיגר על משטח העבודה. מניחים בתחתית העיגול בערך 2 כפות מהמילוי בצורת פס, סוגרים מהצדדים ומגלגלים לצורת סיגר. לפני שסוגרים את האגרול מברישים את קצה העיגול של הבצק בבלילת הקמח והמים כדי שהאגרול ייסגר כמו שצריך.
4. מניחים את כל האגרולים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן, ומקפידים לשמן את האגרולים גם למעלה עם תרסיס שמן או מברשת ושמן.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-35 דקות או עד הזהבה.
פורסם לראשונה: 00:00, 17.07.24