1. לבטל תוכניות. זה תמיד כיף, אבל בקיץ זה אפילו כיף יותר.
2. מנגו בהכול: בסנדוויץ' עם עוף בגריל ורוקט, בלימונדה עם ג'ינג'ר, בסלסה עגבניות שתיכנס לטורטייה, על הפרצוף והבגדים.
3. הסדרה Avenue 5 ב-HBO. צבעוני, מצחיק, מוזר. פרקים קצרים.
4 צפייה בגלריה
נירה ורותי רוסו
נירה ורותי רוסו
נירה ורותי רוסו
(צילום וסטיילינג: רותי רוסו)
4. אפוגטו. נמשיך לחפור על אפוגטו עוד הרבה.
5. אפרסק בגריל, מונח על בוראטה בצועה, מלמעלה שמן זית, בזיליקום, דבש, ג'ינג'ר, שום וצ'ילי. ומלח. אל תרימו גבה.
6. לקום בבוקר ולא להכין כלום לאף אחד.
7. לנצל את החופש כדי ללמד את הקטנים איך שוטפים כלים ואיך מעמיסים ומרוקנים מדיח.
8. לקבוע עם חברים או משפחה שנפגשים ואסור לדבר פוליטיקה. להיכשל בתוכנית.
9. להתנדב. כמה שאפשר. לעזור למשפחות החטופים, לחיילים, לפצועים, למשוקמים, למפונים. אין דבר שמשכיח את החום יותר מלעשות משהו יפה למישהו שצריך.
10. כלים של רייס הדנית מהחנות של סופי בשוק הפשפשים ביפו. אפשר גם אונליין כי אין מצב שניסע לשוק בחום הזה.
4 צפייה בגלריה
yk14003034
yk14003034
כלים של רייס
11. דובדבנים במחיר מצחיק בשוק רמלה. ניסע לשם בסוף היום כשכבר סביר בחוץ.
12. על מי אנחנו עובדות. סיוט בחוץ גם בערב.
13. התרכיזים הנפלאים של "אנשי התה" שמכינים תרכיזי תה מיוחדים, מפתיעים, לא ממותקים. אפשר להוסיף מה שרוצים. איך לא היה לנו את זה קודם?
14. לקנות כדורי טפיוקה שחורים ("מזרח ומערב") או כדורי בובה צבעוניים (מוכרים ברשת. 100 שקלים לקצת יותר מקילו. יספיק לנצח) ולהכין בבית את המשקאות.
15. השיר Vienna של בילי ג'ואל והמשפט הגאוני: Slow down, you’re doing fine.
16. אבטיח, לימון, נענע, דבש, קרח, בלנדר.
17. אבטיח, לימון, נענע, דבש, קרח, וודקה, בלנדר.
18. הסדרה Nailed It בנטפליקס על אנשים שלא יודעים לאפות ומנסים להכין את העוגות הכי מסובכות. אם עוד לא ראיתם, זה הזמן.
19. מחפשים שף לאירוע? מסעדה טובה? להזמין יין? היכנסו לאתר של חנוך דאום, ל"מחבקים מילואימניקים", וחפשו עסק שצריך אתכם.
20. סלט מלפפונים מהיר: 6-5 מלפפונים פרוסים, ורוטב שמכיל: 1 כף שמן שומשום, 2 כפות סויה, 2 כפות חומץ אורז, 2 כפיות דבש, 1 שן שום כתושה, 1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס, 2 ענפים פרוסים של בצל ירוק, 1כפית שומשום.
21. ארוחת ערב שמורכבת ממתבל קל של שמנת חמוצה, עירית קצוצה, זיתים שחורים קצוצים, שפריץ לימון וקצת מלח, קרקר שיפון ואנשובי אורטיז. אפשר גם סתם עם חמאה.
22. אנחנו משוגעות על טאבונים, אבל טאבון הוא דבר יקר מאוד, ולעיתים גדול ומורכב לתפעול. לחבורת הטאבונים הקטנים - הרוקבוקס והאוני נוספו לאחרונה חברים מבית היוצר של נינג'ה, שתמיד מבינים לפני כולם מה אנחנו רוצים וצריכים. הטאבון שלהם משלב בין חשמל ואפילו שבבי עץ, והוא גם מעשנה וגריל ולא תופס המון מקום ביחס לטאבון או לגריל או למעשנה. מה גם שבשונה מהשלושה אפשר לשים אותו בתוך הבית והוא אוגר את העשן עם איזו טכנולוגיה. נשמע לנו כמו אחלה מתנה לקיץ.
23. עלי גפן בכל תבשיל ובכל צורה. זה התבלין הכי טעים שלא זוכה למספיק יחס.
24. מזגן, פוך, חתול. אפשר גם עם עלי גפן.
25. להעמיד סיר עם משהו טוב ולהביא לאישה שבן הזוג שלה במילואים. לא להישאר לחפור לה.
26. ללמד את הילדים להכין לעצמם צהריים.
27. קונים ממרח אנשובי בשפופרת (יש ב"טיב טעם"), ומכינים איתו רוטב קיסר מהיר: 1/2 כוס שמן, 1 כף מיונז, 1 כפית חרדל, מיץ מחצי לימון, 5-6 כפות פרמזן מגורדת, 2-3 כפות אנשובי בשפופרת, 1 שן גדולה של שום, מלח ופלפל. טוחנים היטב יחד בבלנדר.
28. עושים טליה ואוכלים מלא גזר עם טחינה. עברו שנים ואנחנו עדיין חושבות שזה אחלה נשנוש.
29. מכינים ארוחת בוקר בריאה - חביתה מקושקשת, סלמון מעושן, קוטג', אבוקדו, סלט ירוק - ומרגישים כל היום שאתם סופר-הירו.
30. חומץ בלסמי לבן. אם השגתם, אתם בני-מזל. שדרוג מובטח לכל סלט.
31. אולימפיאדה!!
32. מורידים את האפליקציה הרשמית של אולימפיאדת פריז, עוקבים אחרי כל אירועי הספורט שמעניינים אתכם ומוסיפים אותם ליומן. נמנעים מכל תוכנית אחרת לשבועיים-שלושה. פעם בעשור וחצי האולימפיאדה מסתדרת לנו עם השעון, חייבים לחגוג את זה.
33. קפה וייטנאמי: מכינים קפה נמס בלי סוכר ועם המון קרח. ממתיקים אותו מלמעלה עם חלב מרוכז.
4 צפייה בגלריה
קפה קר וייטנאמי
קפה קר וייטנאמי
(צילום: shutterstock)
34. מקפידים להגיד פעם ביום למישהו "זה לא החום, זו הלחות".
35. ורמוט של לילה, המון קרח, פרוסת תפוז.
36. לנקות ארונות מטבח. לזרוק את המצות מפסח. להעיף סנדוויץ' שנשאר בתיק בית ספר וכבר התסיס את עצמו.
37. התססות! תקופה מושלמת להתסיס דברים. מחמצת ללחם, מלפפונים קטנים, חצילים, עגבניות.
38. התססות מתוקות: מכינים סירופ סוכר (1 כוס סוכר על 1 כוס מים) ויוצקים על נקטרינה חתוכה עם מקל וניל והל, תאנים עם פלפל שחור ועלי דפנה, ענבים עם צ'ילי וג'ינג'ר. משאירים אותם לעמוד בכלי סגור יומיים-שלושה ואז מכינים מהסירופ גזוז לוינסקי: מוזגים מהסירופ לכוס, מוסיפים גם מהפירות הכבושים וגם פירות טריים ואפשר גם פירות יבשים. מוסיפים מלא קרח ומלא סודה, מקשטים בענפים טריים של מרווה ובזיליקום או מה שיש שהוא לא שמיר.
39. לקנות סברס ולקלף לבד.
40. לקלל שלושה ימים את הקוצים הקטנים בידיים.
41. לדאוג מה יהיה פה, ותוך כדי לפתוח יין לבד לעצמכם.
42. לדאוג מה יהיה בארצות-הברית ולעשות אותו דבר.
43. לחברה טובה יש יום הולדת? להתארגן כמה אנשים שצריך ולשלוח לה לעבודה במשך היום פרחים, ואז גלידה ואז יין. אין אדם שלא מתרגש מהשילוב הזה ומרגיש אהוב. וכולנו צריכים את זה כרגע.
44. לנסוע למשתלת אוהד בשדה ורבורג ולקנות שיח או עץ אקזוטי שמעולם לא שמעתם עליו.
45. לפנק חייל בארוחה שהוא הכי אוהב.
46. לפנק את כל היחידה שלו.
47. מסעדות שלא צריך להיכנס לתל-אביב בשבילן.
48. "רובידה" במזכרת בתיה, למשל.
49. "נאי לון" בהוד-השרון.
50. בכלל מסעדות עם חניה.
51. סוגרים לעצמכם סדנת פסטה מקצועית אצל השף אסף גרושקובסקי. חפשו אותו באינסטגרם ותתעלפו ממה שהוא עושה.
52. לעשות את זה: יושבים עם אמא מבוגרת או סבתא, ורושמים את כל המתכונים שלה. אין לזה תחליף.
53. ארוחת בוקר של פנקייק חם עם גלידה.
54. להכין את הפנקייק כמו חביתה מקושקשת, לא בצורת עיגול, ולגלות שזה ממש עובד (ואפילו קצת מזכיר את הקייזרשמרן של האוסטרים).
55. ללמד ילד קטן להשתמש בכף פריזיאן, להחריב ביחד מלון ואבטיח, להתלהב איתו ודרכו מהטכנולוגיה הפשוטה הזאת.
56. בראנץ' ב"מאנטה ריי". עדיין המסעדה עם הקסם הכי ישראלי שיש.
57. במבה סמיכה של קיץ. רק ישראלים יבינו שהמרקם הזה לגיטימי.
58. לא להתרגש אם כתוב במתכון "חמאה רכה בטמפרטורת החדר". מזג האוויר סוגר את הפינה הזאת בדקה.
59. לגלות את הארץ בקיץ ללא הצפון. מדכא מאוד. אבל ספרו לנו איפה עוד יכול להיות קצת קריר באוגוסט.
60. ארוחת שאריות קרות בשבת בבוקר, בלי לחמם, על כלים חד-פעמיים אקולוגיים כמובן.
61. לפרק קומה שלמה של גלידוניות.
62. ארוחת ערב במסעדה ירושלמית בתקווה שיהיה מנושב.
63. לעמוד בתור בפלאפל "הקוסם", לקבל שולחן, לשתות רימונדה עם עראק, להבין על מה המהומה.
64. העונה החדשה של "בואו לאכול איתי".
65. הספר החדש של רות ריישול, מבקרת המזון המיתולוגית של "הניו יורק טיימס" ובוודאי אחת מכותבות האוכל הטובות בעולם בכל הזמנים, The Paris Novel, יצא רק לא מזמן, באנגלית, והוא כבר רב-מכר מטורף. נקווה שיתורגם לעברית אבל בינתיים הוא זמין לכם בקינדל ויש בו הכול: פריז, אוכל, רומן, שנות ה-80 והכתיבה השנונה של ריישול.
66. גלידת הטיקטוק המהירה שכובשת את כולם: 2 מכלים שמנת מתוקה, מקציפים היטב ומוסיפים להם 1/2 כוס חלב מרוכז (הורדנו מהכמות המקורית כי היא מטורללת). כשיש קצפת יציבה מוסיפים תוספות שאוהבים: עוגיות אוראו או דובדבני אמרנה או מה שבא, שמים בכלי סגור ומקפיאים כמה שעות לפחות.
67. פירות עם חול בים.
68. שש בש עם חול בים.
69. אוטו עם חול וריח של קרם שיזוף.
70. לקנות שווארמה בחוץ ולארגן לעצמכם סלט שווארמה עם אורז מלא, טחינה, מלא בצל ופטרוזיליה קצוצה.
71. אפריטיבו או Happy Hour.
72. זכרו שבקיץ טורטייה עם גבינה צהובה במחבת נחשבת ארוחה מבושלת.
73. חביתה בפיתה זה כבר ביף בורגיניון.
74. הלגיטימציה שיש בקיץ לנקניקיות.
75. להירשם לחדר כושר.
76. לא ללכת.
77. להתחיל דיאטה.
78. להפסיק.
79. לקבוע עם הילדים או הנכדים שמכינים קפקייקס ומקשטים אותם. לרכוש מלא ציוד. לבלגן את כל המטבח. לשמוח אפילו שיצא מכוער.
4 צפייה בגלריה
yk14003033
yk14003033
לקשט קפקייקס
80. לערבב ביחד יוגורט, טחינה וסילאן. אפשר גם להקפיא.
81. ללמוד ברשת איך מכינים קפה בחליטה קרה ואפילו לרכוש ציוד נחוץ.
82. לבלבל לכולם את המוח לגבי היתרונות של קפה בחליטה קרה ולהשתמש במושגים לועזיים מעצבנים. להתנשא בענק.
83. לקנות אייס ארומה.
84. כרובית חלוטה, מרוחה במיונז מעורבב עם רוטב צ'ילי או סרירצ'ה, צלויה בתנור עד שמקבלת צבע מוקרם.
85. במיה! קטנטנה. מושלמת. מוקפצת עם שמן זית.
86. צלילים של אוטו גלידה.
87. לנסות לראות ריאליטי ולגלות שאין לכם חשק לזה ואולי אתם סוף-סוף איכותיים כמו שחשבתם למרות שזה בגלל המצב.
88. לחשוב בלב כמה גאוני זה היה אם באוטו גלידה היו מוכרים גם מרגריטות קפואות בשביל האמהות: "מותק הנה 20 שקל, תקנה לך ארטיק זבלונים ולאמא מרגריטה מחוזקת".
89. ליים על כל הפירות שחתכתם: מנגו, מלון ואבטיח.
90. פסטה חריפה עם רוטב עגבניות, צ'ילי יבש, זיתים מגולענים, מלח ופלפל. גבינה כמו פקורינו או פרמזן או פטה מלמעלה.
91. לקרוא על התפריט החדש במסעדה הטרנדית ולהגיד שהייתם, כשבפועל למי יש כסף ולמי יש חשק לצאת.
92. להביא סירים לבסיס.
93. להכין חמין. שמישהו יעצור אותנו.
94. לקנות רק ישראלי.
95. לחלום על חורף.
96. לחלום על שלום.
97. כל מה שרציתי לומר / וויליאם קרלוס וויליאמס
תרגום: שמעון זנדבנק
אָכַלְתִּי
אֶת הַשְּׁזִיפִים
שֶׁהָיוּ
בַּמְקָרֵר
שֶׁבֶּטַח
שַׂמְתְּ אוֹתָם בַּצַּד
לַאֲרוּחַת הַבֹּקֶר
סִלְחִי לִי
הֵם הָיוּ פָּשׁוּט נֶהֱדָרִים
כָּל כָּךְ מְתוּקִים
כָּל כָּךְ קָרִים
98. השיר של אילנית "הענבים ממש טובים הקיץ" (חיים קינן, נורית הירש)
הענבים
ממש טובים
הקיץ.
הילדים גדלו,
המניות עלו
או נפלו.
למדנו ליהנות
מהפתעות קטנות
וסך הכול לראות
שטוב לנו בבית.
99. השיר של אריק איינשטיין "דוד שמש ואנטנה"
(ע. הלל וסשה ארגוב)
על גג
דוד שמש ואנטנה גם
רוקדים בולרו מצפצפים על העולם
ולא אכפת להם מכלום ומכולם
ורק
הסנטימנט הזה שבליבם
שמחמם אנטנה ודוד גם
כמעט
שלושים ושש בצלזיוס
אבוד!
גונח דוד מהתרגשות
בלב אנטנה מזמזם איזה אלחוט של שטות
אני פשוט מבולבלה מן הריקוד, דודי מדוד,
חמוד!
האין זו אגדה אני ואת לבד
כאן על הגג הזהו.
האח! דוד שמש לאנטנה שח
כמו אינסטלטור פתי התאהבתי בך!
אני חושב שבחיי מקרה מוצלח
כל כך...
פורסם לראשונה: 00:00, 19.07.24