חודשי הקיץ החמים דורשים מאיתנו להכין ארוחות קלילות יותר. כאלה שגם קל להכין ולא צריך לעמוד שעות מול הכיריים וגם כיף לאכול בלי להעמיס על הבטן. השבוע יצא לי לאכול פיתה עם קציצות ירק, טחינה וסלט ונזכרתי כמה השילוב הזה נפלא וכמה כיף שיש במקרר קציצות ירק שאפשר לאכול כל היום. ויש לקציצות ירק עוד יתרון – אפשר להקפיא אותן בקופסה סגורה ולשמור במקפיא לכל זמן שתרצו.
זה מצוין גם לחופש הגדול שרוצים להשאיר לילדים משהו לאכול שהם יכולים רק לחמם כמה שניות במיקרו.
וכן, כל הקציצות אפויות. אם כבר קיץ וקלילות אז אין טעם בכל השמן.
קציצות גזר ועדשים כתומות
מה צריך:
• 1 בצל לבן או סגול, קלוף
• 2 כפות שמן זית
• 3 גזרים, קלופים
• 2 ביצים L
• 1 כף סילאן
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כוס קמח עדשים כתומות
כך עושים:
1. קוצצים דק-דק את הבצל ומגררים את הגזר על החלק הדק בפומפייה. מערבבים יחד את כל המצרכים בקערה.
2. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים עם תרסיס שמן או שמן זית ומברשת.
3. מניחים מעל קציצות מהתערובת, מומלץ עבות יחסית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25-35 דקות או עד הזהבה. מומלץ להפוך פעם אחת במהלך האפייה. אם רוצים ניתן לטגן במחבת עם מעט שמן.
קציצות תירס, שיבולת שועל וגבינות
מה צריך:
• 1/2 בצל סגול, קלוף
• 1 כוס גרגירי תירס
• 1/2 כוס גבינה צפתית או בולגרית או חמד
• 4 כפות גבינת שמנת או קוטג'
• 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
• 2 ביצים L
• 1/2 כפית מלח (במקרה שלא שמים בולגרית)
• 3/4 כוס שיבולת שועל דקה או קמח מכל סוג
כך עושים:
1. קוצצים את הבצל דק-דק ומעבירים לקערה. מפוררים פנימה את הגבינה ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים.
2. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים עם תרסיס שמן או שמן זית ומברשת.
3. מניחים מעל קציצות מהתערובת, מומלץ עבות יחסית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25-35 דקות או עד הזהבה. מומלץ להפוך פעם אחת במהלך האפייה. אם רוצים ניתן לטגן במחבת עם מעט שמן.
קציצות ירק, תפוח אדמה ובצל סגול
מה צריך:
• 5 ענפי בצל ירוק
• 1/2 צרור עלי פטרוזיליה
• 2 תפוחי אדמה, קלופים
• 1/2 בצל סגול, קלוף
• 1/2 כפית מלח
• 1 כף סילאן
• 2 ביצים L
• 3/4 כוס פירורי לחם או קמח
כך עושים:
1. קוצצים דק בצל ירוק, פטרוזיליה ובצל סגול ומעבירים לקערה. מגררים פנימה, על החלק העבה של הפומפייה, את תפוח האדמה.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. אם התערובת מאוד רטובה אפשר להוסיף 2-3 כפות קמח.
3. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים עם תרסיס שמן או שמן זית ומברשת.
4. מניחים מעל קציצות מהתערובת, מומלץ עבות יחסית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25-35 דקות או עד הזהבה. מומלץ להפוך פעם אחת במהלך האפייה. אם רוצים ניתן לטגן במחבת עם מעט שמן.
פורסם לראשונה: 00:00, 24.07.24