אם יש ירק שיש עליו קונצנזוס, אחרי מלפפון, זה כרוב. הוא מרענן, מדהים באפייה, בתחמיץ או כשהוא טרי ויש לו ערך קלורי נמוך. וחוץ מזה, הוא כל כך יפה כשחותכים אותו, מלא בשבילים דקיקים ומהפנטים, שלפעמים רק זה
כבר מעלה על פניי חיוך.
אז הפעם החלטתי לקחת את הכרוב האהוב ולהכין ממנו שלושה סלטים שמתאימים בול לעונת הקיץ החמה. כאלה שמהווים תוספת נפלאה וקלילה, אבל מיוחדת, למנה העיקרית. כאלה שאפשר לקחת לפיקניק ולהגיש לצד מנות בשר בארוחת על האש או להניח בגאווה בארוחת ערב לצד פחמימה טובה.
סלט כרוב אסייתי עם פקאנים מסוכרים
מה צריך:
• 1/2 כרוב לבן
• 1/2 כוס פקאנים מסוכרים
• 1/2 צרור עירית
• 5 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן
• 4 כפות חומץ או מיץ לימון
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית מייפל או סילאן
• 3 כפות שומשום לבן קלוי
• 2 כפות שומשום שחור
כך עושים:
1. פורסים את הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות.
2. קוצצים את הפקאנים גס.
3. פורסים את העירית לטבעות דקות.
4. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים ומגישים.
סלט כרוב סגול
מה צריך:
• 1/2 כרוב סגול
• 3/4 כפית מלח
• 4 כפות מיונז
• 3 כפות מיץ לימון
• 1 כפית מייפל
כך עושים:
1. חותכים את הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות. מעבירים לקערה.
2. ממליחים את הכרוב ומערבבים. מאפשרים לכרוב להזיע במשך 30 דקות.
3. סוחטים היטב את הכרוב עם הידיים. אם יש נוזלים נפטרים מהם.
4. מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים ושומרים בקופסה במקרר.
סלט כרוב ומשמשים מיובשים
מה צריך:
• 1/2 כרוב לבן
• 15 משמשים מיובשים
• 1/2 צרור עירית
• 1/2 כוס שקדים פרוסים
לרוטב:
• 3 כפות שמן
• 1/2 כפית מלח
• מיץ מ־1/2 לימון
• 2 כפות מייפל
כך עושים:
1. קולים את השקדים על מחבת חמה עד הזהבה עדינה.
2. פורסים את הכרוב לרצועות כמה שיותר דקות.
3. חותכים את המשמשים לקוביות ופורסים את העירית לטבעות דקות.
4. מערבבים בכוס את מצרכי הרוטב.
5. מערבבים יחד את כל המצרכים והרוטב ומגישים.
פורסם לראשונה: 00:00, 14.08.24