מאפי מחבת הם פתרון אולטימטיבי כשרוצים להכין ולאכול פחמימה נפלאה, מהירה וטעימה. כל מה שצריך לעשות זה ללוש יחד, רק עד איחוד, קמח ויוגורט (אני הוספתי גם שמן זית וסילאן לתוספת טעם, אבל לא חובה) ויש בצק נהדר שאפשר להכין איתו שלל מאפים. ואף מילה על זה שאפילו לא צריך תנור.
אתם יכולים למלא את הבצק בגבינות שיש לכם בבית ולשלב בפנים תרד או תירס. אפשר למלא ברוטב פיצה וגבינה צהובה ואפשר אפילו ירקות קלויים. ואם לא רוצים למלא? צורבים את הבצק על מחבת, קצת כמו שמכינים פיתות על סאג' בטיולים בשטח, וכשהמאפים מוכנים והם עדיין חמים מברישים אותם בשמן זית וזעתר ומגישים לצד סלט.
1 צפייה בגלריה
yk14011535
yk14011535
(צילום: טל סיון צפורין)
עוד אופציה היא לשדרג את הבצק עצמו – אתם יכולים להוסיף לו אורגנו או פלפל שחור, פפריקה מעושנת או אבקת שום. זה בצק מאוד סלחני ומתמסר, אז אל תחששו להוסיף לו טעמים שאתם אוהבים.

פיתות יוגורט על מחבת במילוי גבינות ותרד

מה צריך ל-7 מאפים גדולים:
• 420 גרם (3 כוסות) קמח תופח
• 400 גרם (2 מכלים) יוגורט בטעם טבעי
• 4 כפות שמן זית
• 2 כפיות סילאן או מייפל
• 1 כפית מלח
למילוי:
• 1 קופסה קוטג' 5% או 9%
• 120 גרם גבינה צהובה מגורדת
• 1/2 שקית עלי תרד בייבי
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק (והאמת שלגמרי אפשר לערבב בכף עץ בקערה עד איחוד).
2. מאחדים עם ידיים רטובות או משומנות לבצק אחיד ומגובש ומעבירים לשקית סגורה. שומרים במקרר במשך שעה או עד שרוצים להכין.
3. קוצצים את התרד גס ומעבירים לקערה. מוסיפים קוטג' וגבינה צהובה ומערבבים.
4. מחלקים את הבצק ל-7 חלקים ומשטחים כל חלק, על שיש משומן היטב, אחרת זה יידבק לכם, לעיגול דק.
5. מניחים באמצע שתי כפות מהמילוי וסוגרים לצורת חצי ירח. מועכים מעט בידיים משומנות.
6. מטגנים את המאפה על מחבת חמה, עם מעט תרסיס שמן, עד שהמאפה שחום יפה משני הצדדים.
7. מגישים חם.

פיתות יוגורט על מחבת עם זעתר ושומשום

מה צריך:
מצרכים ל-7 מאפים גדולים:
• 420 גרם (3 כוסות) קמח תופח
• 400 גרם (2 מכלים) יוגורט בטעם טבעי
• 3 כפות שמן זית
• 2 כפיות סילאן או מייפל
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית אבקת שום
להברשה מעל:
• 6 כפות שמן זית
• 3 כפות זעתר עם שומשום
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק (ואפשר גם לערבב בכף עץ בקערה עד איחוד).
2. מאחדים עם ידיים רטובות או משומנות לבצק אחיד ומגובש ומעבירים לשקית סגורה. שומרים במקרר במשך שעה או עד שרוצים להכין.
3. מחלקים את הבצק ל-7 חלקים ומשטחים כל חלק, על שיש משומן היטב, אחרת זה יידבק לכם, לעיגול דק.
4. מטגנים את עיגול הבצק הדק על מחבת חמה, עם מעט תרסיס שמן, עד שהמאפה שחום יפה משני הצדדים.
5. בינתיים מערבבים בקערה שמן זית עם זעתר.
6. כשהמאפים מוכנים, מברישים אותם בשמן זית עם זעתר ומגישים. בהגשה מומלץ לפזר מעל גבינה בולגרית מפוררת.
פורסם לראשונה: 00:00, 07.08.24