אני לא זוכרת מתי הייתה הפעם הראשונה שאכלתי ב-KFC. מה שאני כן זוכרת – שמאז לא יכולתי שלא לעבור ליד סניף שלהם ולהזמין לעצמי חלקי עוף בציפוי פריך או אצבעות קראנצ'יות לצד קולסלאו.
יש משהו בהבדלי המרקמים – אקסטרה-קראנצ'י מבחוץ ועסיסי מבפנים, שפשוט הופך את האוכל הזה לטעים במיוחד. כזה שמתחשק ממנו עוד ועוד.
אחת הבעיות בהכנה ביתית של עוף פריך כל כך ומצד שני רך בטירוף זה שבחו"ל משרים את העוף ברוויון שמרכך מאוד את בשר העוף וכמובן העובדה שמדובר בטיגון בשמן עמוק – לעיתים זה נפלא, לעיתים צריך קצת לאזן. אז החלטתי לנסות ולהכין את הגרסה הביתית והאפויה מבלי להתפשר על היתרונות הכל כך גאוניים של העוף הזה. ותקשיבו – יצא נדיר! כל כך טעים שאני בטוחה שאף אחד לא היה מבחין שזה לא מטוגן.
ואיך העוף נשאר עסיסי למרות שאין פה רוויון? תכינו את המתכון ותבינו.
חלקי עוף בציפוי פריך – אפויים בתנור
אל תוותרו על שום תבלין בציפוי. שילוב הטעמים הזה הוא מה שהופך את העוף למיוחד עם טעם מעט פיקנטי (אבל לא חריף).
מה צריך:
• 10 חלקי עוף (כרעיים ושוקיים)
• 1 כוס חלב סויה
• מיץ מ-1/2 לימון
• 3 ביצים L
לציפוי:
• 3 כוסות קמח
• 1/2 כוס קמח תירס או פירורי לחם זהובים
• 1 כף שום גבישי או אבקת שום
• 1 כפית מלח
• 1/2 כפית צ'לי גרוס
• 2/3 כפית פלפל שחור גרוס
• 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
• 2 כפות פפריקה מתוקה
כך עושים:
1. בקערה גדולה טורפים יחד חלב עם מיץ לימון וביצים. מכניסים פנימה את חלקי העוף וסוגרים היטב את הקערה. מעבירים למקרר לשעתיים או למשך הלילה.
2. בינתיים מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הציפוי.
3. מוציאים את העוף מהמשרה ומצפים בקמח המתובל. מצפים שוב במשרה ושוב בקמח ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם יתרת העוף.
4. בשלב הזה ניתן לטגן את חלקי העוף בשמן עמוק עד הזהבה יפה או להתיז תרסיס שמן על העוף ולאפות ב-200 מעלות במשך 30-45 דקות או עד הזהבה. זמן האפייה תלוי בגודל חלקי העוף.
טריק לממהרים
את מרכיבי הציפוי העבירו לשקית חזקה (לא כזו מהסופר), למשל שקית פלסטיק עם סגירה. הכניסו את חלקי העוף, אחד או שניים בכל פעם. סגרו ושקשקו. הוציאו את העוף לאחר ניעור קל, והנה חסכתם לכם הרבה בלגן וכלים לשטיפה!
קולסלאו
מה צריך:
• 1/2 כרוב לבן
• 2 גזרים קלופים
• 1 כפית מלח
• 1 כף סוכר
• 2 כפות חומץ או מיץ לימון
• 4 כפות מיונז
כך עושים:
1. פורסים את הכרוב לרצועות דקות ויוצרים רצועות דקות גם מהגזר בעזרת קולפן ג'וליאן או קולפן רגיל (קולפים לפרוסות דקות ואותן חותכים לרצועות).
2. מוסיפים לקערה עם הכרוב מלח, סוכר וחומץ ומערבבים היטב. מניחים בצד לשעה.
3. סוחטים היטב את הכרוב והגזר (נפטרים מהנוזלים) ומחזירים לקערה. מוסיפים מיונז, מערבבים ושומרים במקרר עד להגשה.
פלחי תפוחי אדמה בתנור
מה צריך:
• 5 תפוחי אדמה, שטופים אבל לא קלופים
• 1 כף קורנפלור
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1/2 כפית פפריקה מעושנת
• 3 כפות שמן זית
כך עושים:
1. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומבשלים בהרבה מים מומלחים עד שהם חצי רכים. מסננים ומייבשים היטב לפני שממשיכים.
2. בקערה גדולה מערבבים את פלחי תפוחי האדמה עם קורנפלור, פפריקה מתוקה ומעושנת ושמן זית.
3. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 40-30 דקות או עד הזהבה.
פורסם לראשונה: 00:00, 31.07.24