חופש גדול הוא הזדמנות נפלאה להכניס את הילדים למטבח ולתת להם לשחק בבצק. להכין לחמניות עגולות או ארוכות, לחמניות קשר או חלות קטנות. זה הזמן לאפשר להם להיות יצירתיים ולהרוויח זמן איכות, אבל לקבל באותה הזדמנות גם לחמניות מעולות ורכות שאפשר להקפיא ולהכין איתן כל בוקר או ערב כריך שאוהבים.
שני סוגי הלחמניות שהכנתי לכם נהדרים ממש גם לכריכים של בית הספר שבקרוב חוזר. מה שמדהים בהן זה גם הבצק המתמסר, אבל גם העובדה שהן נשארות רכות ואווריריות גם יום ויומיים אחרי. אני אוהבת להקפיא אותן בתוך קופסה או שקית סגורה ולהוציא חצי שעה לפני שאני רוצה לאכול. הן מפשירות צ'יק-צ'ק ואם תשימו אותן חצי דקה במיקרו או 2-3 דקות בתנור לא יאמינו לכם שלא הכנתם אותן ממש עכשיו.
לחמניות קוטג'
מה צריך:
• 500 גרם קמח
• 180 מ"ל חלב
• 10 גרם שמרים יבשים
• 1 גביע קוטג' או גבינה לבנה
• 2 כפות סוכר או מייפל
• 3 כפות שמן זית
• 1 כפית מלח
להברשה ועיטור:
• 1 חלמון או ביצה שלמה טרופה
• 1 כפית מים
• קמצוץ מלח
• שומשום
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט למלח ולשים על מהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים על מהירות 2-3 במשך
10 דקות נוספות.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים בחוץ במשך 45 דקות.
3. חותכים את הבצק ל-10 חתיכות שוות במשקלן ומועכים כל חתיכת בצק למעין פיתה. מגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים לכל הרצועות לנוח על השיש, כשהן מכוסות, למשך 15 דקות.
4. מאריכים כל רצועה כזאת לאורך 20 ס"מ בערך וקושרים לצורת קשר רגיל. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה.
5. מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
6. טורפים בקערה קטנה חלמון עם מים ומלח ומברישים את הלחמניות. מפזרים שומשום בנדיבות.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד הזהבה.
לחמניות כוסמין ארוכות
מה צריך:
• 500 גרם קמח כוסמין לבן או מלא
• 10 גרם שמרים יבשים
• 1 כוס (240 מ"ל) מים
• 4 כפות שמן זית
• 5 כפות סילאן או מייפל או דבש או סוכר
• 1 ביצה L
• 1 כפית מלח
להברשה ועיטור (לא חובה):
• מים
• שומשום או שיבולת שועל דקה או גרעיני דלעת/חמנייה
• שמן זית להברשה מעל – לא חובה
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות נוספות. אם הבצק דביק מאוד, תלוי מאוד בקמח, שמים עוד 1/2 כוס קמח.
2. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה.
3. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות במשקלן ומרדדים כל בצק למעין מלבן בעובי 1 ס"מ.
4. מגלגלים את המלבן לרולדה הדוקה ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. הקפידו להשאיר רווח כי הלחמניות תופחות.
5. מכסים את הלחמניות ומתפיחים במשך 45 דקות או עד הכפלת הנפח.
6. מברישים את הלחמניות במים ומפזרים תוספות שאוהבים.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות או עד הזהבה עדינה.
פורסם לראשונה: 00:00, 28.08.24