יש מתכונים שהם באנקר. שאני יודעת שכולם יאכלו. כאלה שהאחיינים יבקשו עוד צלחת, שאח שלי יגיד שזה מזכיר לו את הילדות, שאמא שלי תתלהב שזה מצוין גם יום אחרי. מסוג הסירים שאני תמיד תוהה למה לא הכנתי מהם יותר, כי הם נשמרים מצוין גם במקפיא, למרות שלרוב אני לא מגיעה למצב שנשאר משהו להקפיא. כאלה הם הסירים של קציצות עוף ברוטב.
אני מוכנה לעשות תחרות קציצת העוף הרכה ביותר עם הקציצות האלה, שמקבלות את הטעם שלהן גם מבצל מגורד אבל גם מקישוא ומרוטב מדויק שמשתדך אליהן, כי אני בטוחה מי ינצח. בסיר אחד תמצאו כאן קציצות עוף זהובות, וכל כך רכות, שמתבשלות בתוך תבשיל צהוב של אפונה, תירס ותפוחי אדמה. ובסיר השני תמצאו קציצות עוף עגולות עם פסטה ברוטב אדום – קלאסיקה שאי-אפשר לעמוד בפניה.
שימו לב ששני הסירים הם ארוחה שלמה, ואתם לא צריכים להכין תוספת בנפרד. הכול כבר בפנים.
קציצות עוף ברוטב אפונה ותירס עם תפוחי אדמה
מה צריך:
• 3 כפות שמן זית – לצריבת הקציצות
• 500 גרם פרגיות טחונות
• 1 בצל לבן, קלוף
• 1 קישוא
• 1 כפית שום כתוש
• 1 ביצה L
• 1/2 כוס פירורי לחם
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
• 1 כפית מלח שטוחה
לרוטב:
• 1 כפית כורכום שטוחה
• 1 כף אבקת מרק עוף או 1 כפית חוואייג' למרק
• 1 כוס אפונה עדינה קפואה
• 1 כוס גרגירי תירס
• 1/2 כפית מלח
• 3 תפוחי אדמה, קלופים
כך עושים:
1. מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה ואת הקישוא על החלק הדק. מעבירים לקערה. מוסיפים את יתרת מצרכי הקציצות פרט לשמן ומערבבים.
2. לסיר רחב יוצקים את השמן, יוצרים קציצות שמנמנות ומעט פחוסות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
4. מזיזים הצידה את הקציצות בסיר ומוסיפים כורכום, מלח ואבקת מרק ומטגנים שתי דקות. מוסיפים מים רותחים עד לגובה 3/4 הקציצות.
5. מוסיפים אפונה, תירס ותפוחי אדמה ומבשלים הכל יחד עד שתפוחי האדמה רכים.
קציצות עוף ברוטב אדום עם פסטה
לקציצות:
• 500 גרם פרגיות טחונות או חזה עוף טחון
• 1 קישוא או 1 גזר
• 1 בצל קטן, קלוף
• 1 כפית שום כתוש
• 1/3 כוס פירורי לחם
• 1 ביצה L
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
לרוטב ולפסטה:
• 2 כפות שמן זית
• 1 בצל לבן, קלוף
• 3 שיני שום, קלופות
• 1 כף פפריקה מתוקה
• 2 כפות רסק עגבניות
• 1 כף סילאן או מייפל
• 1 כפית מלח שטוחה
• 1/3 חבילת פסטה שאוהבים
כך עושים:
1. מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה ואת הקישוא על החלק הדק. מעבירים לקערה.
2. מוסיפים את יתרת מצרכי הקציצות ומערבבים. מכסים את הקערה ושמים במקרר עד שהרוטב מוכן.
3. קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. לסיר רחב יוצקים שמן זית ומטגנים יחד את הבצל והשום במשך 5 דקות.
4. מוסיפים פפריקה, רסק, סילאן ומלח ומערבבים. מוסיפים מים רותחים עד לגובה 8 ס"מ ומבשלים יחד במשך 15 דקות.
5. יוצרים קציצות מתערובת העוף, מומלץ בידיים משומנות, ומכניסים לסיר עם הרוטב.
6. מבשלים יחד במשך 40-30 דקות. מוסיפים פסטה או פתיתים (שימו לב שגובה הרוטב צריך להיות עד גובה הקציצות. אם לא – אפשר להוסיף מים) ומבשלים יחד עד שהפסטה רכה.