גלידת חלבון צ'אנקי מאנקי

גיא שוקרון, יוצר תוכן קולינרי מאוזן, בריא ועשיר בחלבון
"הנה נשנוש מתוק ומצנן לאחרי אימון. אם הייתי אומר לכם לאכול גלידה אחרי אימון ולהעשיר את הגוף בחלבון, הייתם מאמינים? הגלידה במרקם שמנת והיא עשירה בחלבון (8– 9 גרם ליחידה), עם ערכים תזונתיים מושלמים, מרעננת וטעימה. והכי חשוב - מאוד קלה להכנה".
7 צפייה בגלריה
yk14020383
yk14020383
גלידת חלבון צ'אנקי מאנקי
מצרכים:
2 בננות
2 גביעי יוגורט פרו
8 קוביות שוקולד מריר
1/4 כוס חלב
2 כפיות תחליף סוכר
½ כפית משפר אפייה - קסנטן גאם (לא חובה)
אבקת חלבון (אופציונלי)
שוקולד מומס לציפוי (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון לכ־ 3 דקות.
2. מעבירים לתבניות ארטיק (התערובת תספיק לחמש־שש יחידות).
3. מכניסים למקפיא לארבע שעות.
4. אם רוצים - טובלים בשוקולד המומס. מקפיאים שוב.
7 צפייה בגלריה
yk14020384
yk14020384
גיא שוקרון

גלידת שוקולד עם שברי קקאו

שחר ואורן, שפים ויוצרי תוכן
"בימים החמים של יולי–אוגוסט גם הליכה או אפילו נסיעה לחנות גלידה הקרובה נראית כמו משימה בלתי אפשרית. החום, הזיעה והלחות גורמים לנו לוותר על התענוג המתוק, ובתכלס, אין מספק כמו לאכול גלידה שהכנו לבד בבית, מבלי להיפרד מהמזגן. אפשר להכין עם או בלי מכונת גלידה".
מצרכים:
500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
400 מ"ל חלב מרוכז
כף אבקת קקאו איכותית (10 גרם)
כף פולי קקאו גרוסים (שברי קקאו)
אופן ההכנה - בלי מכונת גלידה:
1. מקציפים יחד את את השמנת והחלב המרוכז באמצעות מיקסר (או במטרפה, אבל זה דורש התמדה וכוח), עד שמקבלים מסה תפוחה ואוורירית. מוסיפים את אבקת הקקאו ושברי הקקאו ומקפלים פנימה עם לקקן.
2. מעבירים לכלי עם מכסה ושולחים להקפאה של לפחות שש שעות.
3. מומלץ לתת לגלידה מנוחה של חמש דקות על השיש לפני האכילה, כדי שתתרכך.
אופן ההכנה - עם מכונת גלידה:
1. מכניסים את כל מרכיבי המתכון למכונת הגלידה לפי הוראות היצרן של המכונה, ומקבלים את גלידת החלומות.

גלידת פיסטוק עם קרם אנגלז

בן שי, יוצר תוכן קולינרי
"אפשר לומר שגלידות הפיסטוק השתלטו על השוק בשנים האחרונות. הטעם הזה, שפעם לא היה כל כך נחשק, היום כובש ילדים ובוגרים כאחד. ובעיניי, גלידת חלב עם מחית פיסטוק טהורה בשילוב קרם אנגלז זה פשוט דבר מדהים. את הגלידה הזו הכנתי רגע אחרי שסיימתי בית ספר לבישול, מתוך רצון להכין גלידה בצורה קלאסית עם בסיס של קרם אנגלז שמעניק לה מרקם וטעם ייחודיים".
מצרכים:
לקרם אנגלז:
2 כוסות חלב מלא
1 כוס שמנת מתוקה
5 חלמונים מביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
לגלידת הפיסטוק:
1/2 כוס מחית פיסטוק
1/4 כוס סוכר (אופציונלי, תלוי במתיקות של המחית)
1/2 כפית תמצית שקדים (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני, מחממים על אש בינונית את החלב והשמנת המתוקה, עד שמתחיל לבעבע קלות. מסירים מהאש.
2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת הופכת לבהירה וסמיכה.
3. בהדרגה, מוזגים את תערובת החלב החם לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת כדי למנוע היווצרות גושים.
4. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד עם כף עץ, עד שהתערובת מסמיכה ומצפה את גב הכף (בערך 77 ־ 80 מעלות צלזיוס). נמנעים מרתיחה.
5. מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר, ואז מכניסים למקרר עד שהיא קרה לחלוטין.
6. כשהקרם קר, טורפים לתוכו את מחית הפיסטוק עד שהתערובת חלקה ואחידה. טועמים את התערובת, ואם היא לא מספיק מתוקה מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס. בשלב הזה מוסיפים גם את תמצית השקדים, אם בוחרים להשתמש.
7. מוזגים את התערובת למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן עד שהיא מגיעה למרקם של גלידה רכה.
8. מעבירים את הגלידה למכל עם מכסה ומכניסים למקפיא לפחות לארבע שעות או עד שהיא מתקשה.
9. מגישים את הגלידה עם פיסטוקים קצוצים מעל.

גלידת וניל עם טריק

אמה אביטל, טיקטוקרית ויוצרת תוכן
"כל קיץ, ולפעמים גם בחורף, אני מכינה את המתכון הזה ומעלה לרשתות החברתיות, כי אין מהיר, קליל וכיפי כזה. זה מתכון מושלם להכין עם חברים ואפילו עם הילדים. כל מה שצריך זה שתי שקיות סנדוויץ' לסגירה חוזרת (אחת קטנה והשנייה גדולה יותר), מלח, קרח, שמנת מתוקה, תמצית וניל, סוכר וקצת כוח בידיים. פשוט, כבר אמרתי?"
מצרכים:
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
½ כפית תמצית וניל
3 כוסות קרח
1/3 כוס מלח
תוספות לבחירתכם: סוכריות, שוקולד, אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. בשקית ניילון קטנה הניתנת לסגירה חוזרת, מערבבים שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל. חשוב להוציא החוצה עודפי אוויר ולאטום.
2. לתוך שקית ניילון גדולה יותר מכניסים קרח ומלח. מניחים את השקית הקטנה בתוך שקית הניילון הגדולה, סוגרים היטב ומנערים במרץ במשך 7־ 10 דקות, עד שהגלידה מתקשה.
3. מוציאים מהשקית, מפזרים תוספות שמתחשק ונהנים מגלידה מהירה ומעולה.

גלידת עוגת גזר

איתי דגן, יוצר תוכן קולינרי, פיינליסט "מאסטר שף" "גלידה ביתית בעיניי טעימה בפער מגלידה קנויה. כשרק התחלתי את תהליך האודישנים של 'מאסטר שף', חברה טובה השאילה לי את מכונת הגלידה של אמא שלה כדי שאוכל לנסות מתכונים לקראת התוכנית. מרגע שהתחלתי לשחק עם המכונה לא יכולתי להפסיק - כמות האופציות שנפתחות בפניך היא בלתי נגמרת. הכי מגניב בעיניי לקחת טעמים לא שגרתיים ולהצליח להוציא גלידה מדהימה במרקם מטורף".
מצרכים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
125 מ"ל חלב
3 חלמונים
3 גזרים
75 גרם סוכר
25 גרם חמאה
¼ כפית קינמון (אפשר גם ½)
תרמיל אחד של הל כתוש
קורט אגוז מוסקט
קורט ג'ינג'ר
אופן ההכנה:
1. מגרדים את הגזרים בפומפייה ומטגנים במחבת עם חמאה, סוכר וכל התבלינים עד לריכוך מלא של הגזר.
2. בקלחת מחממים את השמנת, החלב והגזר הרך עד לרתיחה.
3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים.
4. מסננים את תערובת החלב, השמנת והגזר ומוסיפים אל תערובת החלמונים לאט־לאט כדי שלא תיקרש.
5. מחזירים את התערובת אל הקלחת וממשיכים לבשל עד שהבלילה מסמיכה.
6. מקררים קצת את הבלילה ומעבירים אותה למכונת גלידה. ממשיכים לפי הוראות היצרן.
פורסם לראשונה: 00:00, 02.08.24