"איך לא חשבתי על זה קודם?" אמרתי לעצמי לפני כמה שבועות כשעירבבתי זיתים פשוטים שהיו לי בבית עם לימון ושום. תוך שנייה נוצרו זיתים מיוחדים שכיף להגיש לשולחן לצד גבינות ולחם טוב. וכמה מדהים להגיש ולהגיד – אני הכנתי. מה שהכי משמח ברעיון הזה, להכנת זיתים מתובלים בבית, זה שאפשר לשחק ולגוון עם הטעמים. לייצר את הטעמים שאתם הכי אוהבים.
אפשר להוסיף תבלינים יבשים כמו זרעי כמון או כוסברה, ואפשר לערבב את הזיתים עם עשבי תיבול טריים או ירקות קלויים כמו פלפלים משלל סוגים. הדבר היחיד שחשוב הוא להוסיף לזיתים קצת שמן זית שמחבר את כל הטעמים יחד ושומר על הזיתים בתוך הצנצנת.
1 צפייה בגלריה
yk14042743
yk14042743
(צילום: טל סיון ציפורין)

זיתי קלמטה עם פלפלים קלויים

מה צריך:
• 250 גרם זיתי קלמטה ללא גלעין
• 2 פלפלים קלויים – ניתן להשתמש בקנויים
• 3 שיני שום קלופות
• 1/2 כוס שמן זית
• חופן עלי כוסברה
כך עושים:
1. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות דקות (ללא גרעינים בפלפלים). אם הרצועות ארוכות, אפשר לחתוך לחצי.
2. פורסים את השום לפרוסות דקות וקוצצים את עלי הכוסברה.
3. מערבבים את כל המצרכים יחד ושומרים בצנצנת במקרר.

זיתים בשום ולימון

מה צריך:
• 250 גרם זיתים סוריים
• 1/2 לימון
• 1/2 כוס שמן זית
• 4 שיני שום, קלופות
• 1 ענף רוזמרין
• 4 עלי דפנה
• 1 כפית זרעי כוסברה
כך עושים:
1. חותכים את הלימון לפרוסות כמה שיותר דקות.
2. פורסים את השום לפרוסות דקות.
3. בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים.
4. מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר עד להגשה.

זיתים פיקנטיים על האש

מה צריך:
• 250 גרם זיתים ירוקים ללא גלעין (הגדולים)
• 1/2 כוס שמן זית
• 1 כפית צ'ילי גרוס
• עלים מ-3 ענפי טימין
כך עושים:
1. מניחים את הזיתים בתוך טוסטר לחיצה או על מחבת פסים. אם משתמשים בטוסטר לחיצה, סוגרים עד שנוצרים פסים יפים. אם משתמשים במחבת
פסים, מניחים מעל הזיתים משהו כבד, כמו סיר למשל, כדי שיקבלו צריבה יפה של פסים.
2. מערבבים את הזיתים עם שאר המצרכים ושומרים בצנצנת זכוכית.

רוצים עוד טריק זריז ומגניב?

סננו קופסת שימורים של זיתים מגולענים (הירוקים הפשוטים או קלמטה) למעבד מזון. הוסיפו שן שום, כפית רוטב צ'ילי מתוק ומעט שמן זית. טחנו לממרח ויש לכם טפנד ביתי טעים בטירוף!