השבוע קראתי כתבה על שינויים בהרגלי הצריכה, ועל מוצרים שאנחנו קונים יותר וכאלה שקונים פחות. הידעתם שאנחנו מבלים פחות במסעדות אבל מזמינים יותר אוכל הביתה? מסתבר שבראש ובראשונה נמצאים משלוחי הפיצות. נזכרתי בזה, כי אני יודעת שאחד הדברים שאנחנו קונים הרבה יותר מפעם זה אלכוהול. יש לזה המון סיבות, גם כי אלכוהול קר בקיץ זה כיף ומרענן, גם כי זה משכיח קצת את האתגרים שאנחנו מתמודדים איתם וגם כי לאחרונה נכנסו לארץ המון מותגי אלכוהול כיפיים וקלילים שמגיעים בבקבוקים אישיים.
אז לכבוד עלייתם של המשקאות הצוננים והאלכוהוליים של הקיץ, הכנתי לכם שני מתכונים שמשתדכים מעולה לכל משקה אלכוהול עדין וקריר. מבריזר אבטיח ועד רוזה מצונן או מבעבע קלאסי.
1 צפייה בגלריה
yk14042868
yk14042868
(צילום: טל סיון ציפורין)
תמצאו כאן מתכון לפוגאצ'ו שהן ספק עוגיות - ספק סוג של סקונס, שמגישים בהונגריה לצד בירה צוננת. את הטעם הדומיננטי של העוגיות הן מקבלות מהחמאה ושלבי ההכנה שלהן מיוחדים, כי הם מדמים סוג של בצק עלים. אתם יכולים לפזר על העוגיות, לפני הכניסה לתנור, קצת פפריקה מתוקה, חריפה או מעושנת ואפשר גם לפזר שומשום או זעתר.
המתכון השני הוא אחת הקלסיקות האהובות עליי – מקלות פרמזן עם ניחוח עדין של שום. זה פריך, מכינים את זה בדקה והמליחות העדינה משתלבת נפלא עם משקה צונן.

פוגאצ'ו – ביסוני גבינה וחמאה מלוחה

מה צריך:
• 500 גרם קמח
• 10 גרם (כף) שמרים יבשים
• 2 כפות סוכר
• 250 גרם חמאה רכה (אבל לא מומסת)
• 2 חלמונים
• 1/2 מכל שמנת חמוצה
• 1/2 כפית חומץ
• 1 כף מלח
לעיטור מעל:
• 1 ביצה טרופה
• 80 גרם פרמזן מגורדת
כך עושים:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המצרכים ומערבלים עד לקבלת בצק.
2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1 ס"מ ומקפלים שליש מצד ימין של הבצק פנימה ומעליו את השליש השמאלי. מכסים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3. מוציאים את הבצק וחוזרים שוב על פעולת הרידוד והקיפול. מחזירים למקרר לחצי שעה. חשוב שהבצק יהיה קר לפני הכניסה לתנור.
4. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים עם שפה של כוס או קורצן בגודל 5-4 ס"מ.
5. מניחים את העוגיות בתבנית תנור עם נייר אפייה (את הבצק שנותר מרדדים ושוב קורצים). מברישים את העוגיות בביצה, מפזרים פרמזן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד הזהבה.

מקלות פרמזן

מה צריך:
• 1 חבילה בצק עלים מופשר
• 1 ביצה טרופה
• 3/4 כוס פרמזן מגורדת
1 כפית אבקת שום
• עלים מ-2 ענפי תימין – אפשר גם מיובש
כך עושים:
1. פותחים את הבצק ליריעה אחת מלבנית ומורחים את הבצק בביצה. מפזרים פרמזן מגורדת, אבקת שום ותימין ומהדקים עם הידיים.
2. מקפלים את הבצק לחצי ומהדקים מעט עם הידיים. חותכים את הבצק שנוצר לרצועות בעובי 2 ס"מ ומסובבים לצורת בורג.
3. מניחים את הרצועות המסובבות על תבנית תנור עם נייר אפייה. אם הבצק רך אפשר להכניס למקפיא לכמה דקות. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25-20 דקות או עד הזהבה עדינה ויפה.

קוקטייל בסגנון מרגריטה

הוא מעולה לימים חמים, לא אלכוהולי מדי ומאוד קל להכין אותו. שימו לב להכפיל כמויות בהתאם לכמות הקוקטיילים שאתם רוצים להגיש.
מה צריך:
• 60 מ"ל טקילה
• 30 מ"ל מיץ לימון
• 60 מ"ל מיץ תפוזים סחוט
• 30 מ"ל ליקר תפוזים או עוד טקילה
• 1/2 כוס קוביות קרח
למי סוכר:
• 1/4 כוס מים
• 3 כפות סוכר
כך עושים:
1. בסיר קטן מחממים יחד את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לגמרי. מכבים ומקררים לגמרי את מי הסוכר.
2. מערבבים יחד את כל המצרכים, כולל מי הסוכר וטועמים. אם רוצים אפשר להוסיף עוד אלכוהול או לעדן אותו עם עוד מיץ לימון/ תפוזים.
3. מומלץ לא להשאיר את קוביות הקרח אלא לסנן אותן החוצה, אחרת הקרח יימס ויהפוך את המשקה למיימי.
4. מומלץ להגיש בכוסות שמכניסים כמה שעות קודם להקפיא.
פורסם לראשונה: 00:00, 04.09.24